Aftrap competitie met mooie affiche

Kristof Blomme
| 0 reacties
Aftrap competitie met mooie affiche
Foto: © SC

Vanavond wordt de nieuwe voetbalcompetitie, vroeger dan anders, afgetrapt. Dan staan met Club Brugge en AA Gent de nummers drie en vier van vorig seizoen tegenover elkaar. 

Vanavond om 20.30 uur betreden Club Brugge en AA Gent het gras van het Jan Breydelstadion. Van beide clubs wordt ook dit seizoen iets verwacht. Bij Club Brugge is men duidelijk, de titel en niets anders is het grote doel. Bij de Buffalo's is men gematigder. Vooral trainer Leekens wil na het vertrek van draaischijf Boussoufa de druk niet te hoog leggen. De oefenmeester weet naar eigen zeggen nog niet tot wat dit Gent in staat is. 

Bij blauw-zwart is derde doelman Lenaerts ziek. Elrio van Heerden, die in de voorbereiding een knieblessure opliep, revalideert nog. Ook Timothy Dreesen is nog niet helemaal fit. Priske, de Deense rechtsachter die op het laatste nippertje werd aangetrokken, is nog niet speelgerechtigd. Ook Salou Ibrahim is nog twijfelachtig door een hamstringblessure. Hij legt vrijdagmiddag nog een laatste test af, maar risico's worden er niet genomen. Indien hij niet fit raakt neemt Balaban zijn plaats in. Bovendien vallen Valgaeren, Vermeulen en Yulu-Matondo uit de kern. 

Selectie: Stijnen, Verbauwhede; De Cock, Maertens, Clement, Vandelannoite, Klukowski, Gvozdenovic; Englebert, Vermant, Blondel, Daerden, Roelandts, Dufer, Diallo, Leko; Ishiaku, Salou, Chavez, Balaban.

Bij AA Gent lijkt Leekens te kunnen rekenen op een volledig fitte kern. Pavlovic, Svetlicic en Grégoire zijn wel nog twijfelachtig. Tweede doelman Apoula is er niet bij omdat zijn papieren nog niet in orde zijn. Nieuwkomers Noukeu en Svetlicic starten waarschijnlijk in de basis, indien die tweede fit geraakt. Voorin lopen Foley en Zewlakow

Selectie: Herpoel, Van De Moortele; Svetlicic ?), Smoje, Laybutt, Lombaerts, Mirvic, Martens; Pavlovic (?), Noukeu, De Beule, Grégoire (?), Gillet, Thompson, Ruiz, Azofeifa, De Ridder; Zewlakow, Foley, Nfor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties