Vercauteren: 'Als een team gereageerd'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vercauteren: 'Als een team gereageerd'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht boekte zondagavond in de slotminuten een 2-4 zege op het veld van Sint-Truiden. Trainer Franky Vercauteren was vooral tevreden over de vechtlust die zijn team aan de dag legde.

"We hebben als een team gereageerd op die achterstand", vertelt Vercauteren in Het Laatste Nieuws. "Dit is een overwinning van de hele ploeg. Met een mannetje minder wisten we dat het moeilijk zou worden, maar we zijn fysiek en mentaal paraat gebleken. Voetbal kan rare streken hebben. Dat heeft deze wedstrijd bewezen. Het was een wedstrijd met bijzonder veel ups en downs."

STVV-trainer Thomas Caers was teleurgesteld na het verlies en vroeg om versterking: "Dat is nu iets waar ik al heel de voorbereiding op hamer: dat we achteraan versterking moeten aantrekken. Als dat niet gebeurt, moeten we onze ambities vijf plaatsen bijstellen. Dan eindigen we op de veertiende plaats. Nochtans klopte ons plannetje uitstekend. Eerst Anderlecht afmatten en dan creatieve spitsen inbrengen. Negen keer op tien win je zo een wedstrijd, maar vandaag dus niet. De own-goal was een keerpunt, de bal op de paal van Van Houdt evenzeer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties