Ljubojevic afgetest bij Anderlecht

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ljubojevic afgetest bij Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goran Ljubojevic sloeg Anderlecht zaterdagavond met verstomming door in de slotfase te scoren en Genk zo een ruime 1-4 zege te schenken. Achteraf bleek dat de Kroatische spits nog een appeltje te schillen had met Anderlecht. Ljubojevic werd immers vijf jaar geleden afgetest op het Astridpark.

"Een enorme vergissing was dat", legt Ljubojevic uit in Het Nieuwsblad. "Als je zo jong komt testen, heb je geen enkele kans bij een dergelijke topclub. Bij Ajax willen ze jeugdige spelers, bij Anderlecht niet. Daar willen ze grote namen. I was too young for that shit . Ik herinner me dat het net de week was waarin Radzinski verkocht werd. Anthuenis was er trainer. Ik heb nooit met hem gepraat, dus ik weet niet waarom ze me niet wilden. De nummer vier, Vanderhaeghe, zat er ook. En neen, hij herkende me zaterdag niet. (lacht)."

Anderlecht was trouwens niet de enige club die naast de spits greep. "Toen ik achttien was, wilde Leo Beenhakker, toen algemeen directeur, me dolgraag bij Ajax. Ik kon er een vet contract tekenen. Ze hadden net Zlatan Ibrahimovic aangetrokken en ik moest op termijn zijn opvolger worden. Maar mijn club Osijek vroeg plots vijf miljoen euro. Wat natuurlijk te veel was. Toen Ronald Koeman me een half jaar later wou komen scouten en mijn club dat hoorde, werd ik niet opgesteld. They killed me . Uiteindelijk kocht Ajax Mido. Weg was mijn droom. Wat een catastrofe."

"Bij Monaco had ik ook kunnen tekenen. Maar omdat ze vijf buitenlanders hadden, ging het niet door. Een jaar geleden was ik via Spehar bijna bij Standard beland. Luciano D'Onofrio is zijn manager en hij had een goed woordje voor me gedaan. Ik speelde echter niet dus konden ze me niet scouten. En ik denk dat ook Club Brugge me wou. Er was blijkbaar iemand die brieven naar clubs stuurde, waaronder Club Brugge en Monaco, om te zeggen dat ik een rotkarakter heb. Clubs geloven dat niet meteen, maar gaan wel twijfelen. Pure jaloezie is het. Misschien werd hij betaald door iemand. Ik weet het niet. Als ik erachter kom wie dat gedaan heeft, vermoord ik hem. Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het onrecht. Daar word ik helemaal gek van."    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties