Interview RAFC: 'We nekten onszelf'

Joeri De Ren
| 0 reacties
RAFC: 'We nekten onszelf'
Foto: © SC

Na de wedstrijd zochten we coach Warren Joyce op.  De coach had zich naar - ondertussen - trouwe gewoonte weer volledig schor geroepen en straalde duidelijk een grote portie teleurstelling uit.  We stelden hem enkele korte, doch gerichte vragen.  

Julie begonnen sterk en leken een avond zonder problemen tegemoet te gaan. 

We begonnen naar mijn mening uitstekend aan deze wedstrijd met veel controle en overzicht.  Dit leverde gelijk een resem kansen op en dan is het teleurstellend wanneer je die vroege kansen niet benut.  Toch voelde je dat het gewoon een kwestie van tijd was totdat dat eerste doelpunt zou vallen. 

 
In welke mate droeg Darren Gibson hiertoe bij ? 
 
Darren is duidelijk een anwinst.  Hij deed ons duidelijk voetballen in de eerste helft.  Hij was zeer invloedrijk en droeg veel bij aan de opbouw.  Het was jammer hem te verliezen na de eerste helft, juist omdat hij zo goed in de wedstrijd zat.  Ook voor hem is dit vreselijk daar hij zo naar deze wedstrijd toe geleefd had. 
 
Fraizer mist enkele kansen en scoort dan toch dat doelpunt. 
 
Ja, wederom bewees Fraizer dat hij best een koelbloedige killer is.  Hij scoorde dat doelpunt met veel gevoel en finesse en dan staat die verdiende voorsprong op het bord. 
 
En dan scoren zij uit één zelfs niet halve kans een doelpunt.
 
Je moet toegeven dat het een zeer mooi afgewerkt doelpunt was.  Het was inderdaad een vrij gelukkig doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, maar de afwerking mocht gezien worden. 
 
Wat gebeurde er dan in de tweede helft ? 
 
Gedurende een goede tien minuten verlies je volledig de controle over de wedstrijd en maak je enkele defensief slechte beslissingen waar zij optimaal van profiteren.  We hadden zelf alle schuld aan onze tijdelijke ondergang.  We verloren de controle en werden daarvoor afgestraft door Ronse dat toch ook enig geluk had. 
 
Kan je dan toch nog blij zijn met de comeback van je team ?
 
Dat is inderdaad een lichtpunt.  Het strekt alle jongens tot eer dat ze nog zijn weten terug te komen vanuit een uitzichtloze situatie door erin te blijven geloven tot de laatste minuten.  Ik ben uiteraard opgelucht dat we dan in extremis toch nog een draw in de wacht weten te slepen, maar ook ontstemd omdat we geen punten verliezen door de sterkte van de tegenstander, maar wel door onze eigen schuld. 
 
Is dit een ramp voor de rangschikking en de titelstrijd ?
 
Het is geen ramp omdat het seizoen nog lang is en er nog veel kansen zullen komen om iets te bereiken.  Het is wel jammer omdat je nu definitief je bonus uit Mechelen hebt weggegeven en omdat je in twee thuiswedstrijden slechts 2 op 6 weet te halen.  Maar elke wedstrijd dit jaar is zoals een Cup Final en zal dus hard bevochten zijn.  Dat is een gegeven en daarmee moet je leren leven doorheen een lang seizoen. 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties