Datum: 19/10/2006 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadion Wisly Krakau
Rovers presteren sterk in Polen
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers presteren sterk in Polen
Foto: © SC

Blackburn is donderdagavond de groepsfase van de Uefabeker prima gestart.  Al na een half uur waren de Rovers op achtervolgen aangewezen, maar tijdens de tweede helft bogen ze achterstand om en sleepten in de laatste minuut een welverdiende driepunter uit de brand.

Blackburn had wel de eerste kans van de wedstrijd maar Benny McCarthy besloot uit een te scherpe hoek op doelman Emilian Dolha.  Wat later was het echter alle hens aan dek geblazen in de bezoekende verdediging.  Jakub Blaszczykowski zette Lucas Neill in de wind, maar zijn voorzet scheerde voorbij alles en iedereen.

Aan de andere kant schreeuwde blauwwit moord en brand toen Marcin Baszczynski, Neill al dan niet foutief afstopte in het strafschopgebied.  Scheidsrechter Stefan Johannesson wuifde het protest weg.  Toch had Blackburn wat later het openingsdoelpunt kunnen en moeten maken.  Brett Emerton vond Morten Gamst Pedersen, maar de Noor knalde zijn volley naast.

Zoals zo vaak gebeurt viel het doelpunt dan aan de andere kant.  Emerton kopte een hoekschop tot in de voeten van Roberto Mauro Cantoro en de Argentijn schoot via de voet van Robbie Savage binnen.

Na de herneming reageerden de Rovers furieus en Dolha moest toveren om Shabani Nonda's schoten te weren, al duurde het niet langer dan tien minuten vooraleer hij zich moest omdraaien.  David Bentley schilderde zijn voorzet op het hoofd van Savage en de Welshman kopte accuraat binnen.

Wisla kwam er na het uur nog weinig uit en de zeldzame halve kansjes werden telkens door een attente Brad Friedel gepakt.  Tijdens de slotfase trokken de bezoekers nog een laatste maal alle registers open en dat resulteerde op de valreep, met een doelpunt van Bentley, in een verdiende overwinning.

Nonda en invaller Jason Roberts hadden de score nog kunnen opdrijven, maar Dolha redde telkens miraculeus.