Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germ. Beerschot en SVZW delen de punten
Kristof Blomme

Germinal Beerschot en Zulte Waregem hebben op het Kiel de punten gedeeld. De thuisploeg was lange tijd de betere ploeg, maar kon het overwicht niet verzilveren. Met een punt komen beide ploegen niet veel verder in het klassement.

Germinal Beerschot staat voorlopig achtste in het klassement. De laatste weken loopt het echter stroef. Een aantal supporters wachtten daarom dertien minuten om het stadion te betreden. Diegenen die later plaats gingen nemen misten niet veel. Germinal Beerschot had wel het overwicht, maar tot veel kansen leidde dat oorspronkelijk niet. Halfweg de eerste helft mocht Losada op doel schieten. De Vlieger moest voor het eerst uitpakken met een goede redding. Op het halfuur kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Losada bediende Sterchele, die De Vlieger knap het nakijken gaf.  Even later was opnieuw Sterchele gevaarlijk, deze keer kende hij minder succes. Vijf minuten voor de pauze was de laatste mogelijkheid voor Cavens. Oog in oog met De Vlieger faalde de aanvaller.

Na de pauze kwam Vandendriessche op het veld bij de West-Vlamingen. Na amper dertig seconden zette diezelfde Vandendriessche de gelijkmaker al op het bord na een knappe actie met Datti. Meteen daarna kreeg Cavens een uitstekende kans. Van dichtbij kon hij De Vlieger niet verschalken. Ook Sterchele bleef een gesel voor de bezoekende defensie. Opnieuw had de doelman van Zulte-Waregem echter een uitstekende redding in huis. Twintig minuten voor het einde stond het ei zo na toch 2-1. De kopbal van Cavens spatte uiteen op de paal. Een kwartier voor tijd moest Nathan D'Haemers met een tweede gele kaart van het veld. De beste kans was nog voor Sterchele, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd.