Ook Cercle wil nieuw stadion

Ook Cercle wil nieuw stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tegen 2010 hoopt Club Brugge in een nieuw stadion spelen. Blauw-zwart wil immers een nieuwe voetbaltempel met 40.000 zitjes uit de grond stampen. Maar wat gebeurt er dan met Cercle Brugge, dat momenteel het Jan Breydel Stadion met Club deelt?

"Mee verhuizen naar een voetbaltempel voor 40.000 mensen heeft voor ons geen zin en het is voor Cercle ook financieel niet haalbaar om alleen achter te blijven in het Jan Breydelstadion", vertelt woordvoerder Pol Van Den Driessche in Het Nieuwsblad. "Wij horen ook de geruchten dat de grond waarop het stadion staat, verkaveld zou worden. Als de stad ons in ruil daarvoor een kleiner stadion met zo'n 10.000 plaatsen op Brugs grondgebied kan geven, dan is dat prima."

"Maar dan staat de vereniging sowieso voor immense veranderingen. Nu delen we nog de persruimte, de kleedkamers, enzovoort en werken we op organisatorisch vlak vaak samen. Dat zou dan allemaal veranderen. Maar wij willen Club geen strobreed in de weg leggen. We verheugen ons al op de eerste derby in het nieuwe stadion."    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties