Club Europees wederom maatje te klein

Thomas Dubois

Club Brugge is Europees uitgeschakeld. Na een verdienstelijke wedstrijd verloor het met 2-1 van Besiktas. Club speelde goed maar maakte de vele open doelkansen niet af. Daarenboven had het de pech dat de scheidsrechter een enorm lichte strafschop floot. Jammer, want Dinamo Boekarest won van Leverkusen. Europees schiet Club Brugge, schiet België tekort. De kansen worden niet afgemaakt en dan kan niet gewonnen worden.

De vermoeide Daerden begon bij Club Brugge op de bank. Zowel Van Heerden (rechts) en Gaetan Englebert (links) startten in de basis. Club begon sterk aan de wedstrijd maar moest toch toekijken hoe Gvozdenovic na vijf minuten te veel ruimte liet voor Nobre die een open doelkans kreeg. Hij miste. Akin schoot even later vanuit een schuine hoek, Stijnen pakte uit met een redding. Op het kwartier kon Club een eerste keer echt dreigen en dat leverde meteen een doelpunt op. Runje ging onbegrijpelijk onder een verre bal door en zag hoe Balaban alleen op doel afkon, inderhaast trok hij zijn landgenoot tegen de grond, strafschop en geel voor Runje. Balaban zelf zette zich achter de bal en deed wat hij de laatste weken wel meer doet: scoren.

Diezelfde Balaban kon enkele minuten later de wedstrijd volledige beslissen. Balrecuperatie op rechts, Van Heerden die voorzet en perfect de vrijstaande Balaban weet te bereiken. Die krijgt een reuzengrote kopkans, maar plaatst de bal net naast. Besiktas kwam er ook af en toe uit, Ricardinho schoot eerst recht op Stijnen, even later was het toch raak. Nobre werd goed diep gespeeld, hij omspeelde Stijnen maar trof de paal. De rebound ging er echter wel in, Akin had het leer maar tegen de netten te duwen, 1-1. De ruststand.

De tweede helft was van een minder niveau maar daarom niet minder spannend. De eerste kans was toch voor Club, Clement kopte eerst net onder de lat na een corner, Runje redde. Vervolgens trapte Gvozdenovic over. Besiktas beperkte zich tot mee bikkelen, tot halverwege de tweede helft. Besiktas kreeg een heel lichte strafschop van scheidsrechter Szabo. Clement raakte de bal eerst en pas daarna ging de man neer. Ricardinho plaatste zich achter de bal en velde het verdict voor Club Brugge. Een zwaar verdict. Zeker als je weet dat Van Heerden enkele minuten ervoor dé kans gekregen had op de 1-2. Hij was echter te onbaatzuchtig. Besiktas viel nog met tien na een rode kaart voor Akin, maar het mocht niet baten. Club kon niet meer scoren en verliest zo net als tegen Tottenham nadat het op voorsprong kwam. Club Brugge is nu uitgeschakeld, maar zeker tegen Besiktas zat er meer in.