Vanderhaeghe wacht op seintje Vercauteren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vanderhaeghe wacht op seintje Vercauteren
Foto: © SC

Yves Vanderhaeghe weet nog altijd waar zijn toekomst ligt maar wordt vanavond wel in de basis verwacht in de Supercup. "Ik denk dat ik de ploeg nog steeds kan helpen. Een schouderklopje zou nu eens deugd doen", aldus de bijna 37-jarige verdedigende middenvelder in De Morgen.

Vanderhaeghe is er zeker van dat er voor hem volgend seizoen geen plaats meer is in het elftal van paarswit. De meeste volgers van het voetbal gaan er dan ook van uit dat zijn volgende ploeg SV Roeselare wordt, maar de West-Vlaming wil dat nog niet gezegd hebben. "Ik wil naar een club waar ik ook na mijn carrière nog een rol kan spelen. Ik weet wel nog niet wanneer ik beslis. Of ik Anderlecht in de winterstop al verlaat? Ik moet zeker zijn dat het dan de juiste keuze is. Ik heb daarvoor nog tijd tot 31 januari en ik ga zeker nog een jaar door", klinkt het bij de ervaren rot.

Bij Vanderhaeghe is het wel blijven knagen dat hij in de Champions League-wedstrijd op het veld van AC Milan al na veertig minuten naar de kant werd gehaald. "Vercauteren had kunnen wachten tot aan de rust. Hij had me toen wel uitleg mogen geven", klinkt het wat verbitterd.

Ondertussen maakte Vanderhaeghe wel eens de balans op van zijn club in de heenronde en daarin is hij toch wel streng. "Anderlecht heeft geen spelers die een heel jaar lang de ploeg kunnen dragen. Op het vlak van persoonlijkheid is er nog veel werk. Bepaalde spelers zijn voor een wedstrijd bang dat het niet zal lopen. Dat mag niet en we zijn ook te braaf in de duels. En ik zou ook wat liever in één tijd spelen. Blijkbaar is dat met een aantal spelers niet mogelijk. Maar ik ga geen namen noemen", aldus Vanderhaeghe die besluit dat de som van de spelers niet klopt bij de regerende landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties