Kerstvoetbal in West-Vlaanderen

Luc Goderis

Terwijl er nog bitter weinig activiteit te vinden is op de Belgische voetbalvelden stonden er in West-Vlaanderen op de vooravond van Kerstmis toch enkele wedstrijden geprogrammeerd.  Er werden niet alleen enkele uitgestelde wedstrijden afgewerkt, maar er werd gevoetbald in de kwartfinales voor de Beker van West-Vlaanderen.

In eerste provinciale ging Boezinge op bezoek bij Poperinge en wie zich aan een goede pot voetbal had verwacht kwam er van een kale reis terug.  Boezinge kon niet en Poperinge wilde of durfde niet.  Tijdens de eerste helft kregen de bezoekers via Tack een kans op scoren, maar hij kon niet besluiten.  Aan de overkant miste Narbond een open kans en trof Carton de kruising.  Beide teams bleven steken op een magere en teleurstellende 0-0.

In dezelfde reeks viel in Avelgem iets meer te beleven.  Simoen opende halfweg de eerste helft de score voor het bezoekende EG Gistel, maar net na het halfuur kwam de thuisploeg langszij.  Eerst pakte doelman Dezitter een strafschop, maar was wat later toch geklopt via een own-goal van Clement.  Op slag van rust scoorden de thuisjongens de 2-1 toen Daneels zijn ploeg op voorsprong kopte.  Na de herneming was Gistel sterker in de duels en maakte verdiend gelijk.  Vercnocke rukte op en bediende de vrijstaande Vermet, die niet aarzelde, 2-2.

In derde provinciale B won Zandvoorde vlot de inhaalwedstrijd bij VV Aartrijke.  Via De Schrijver kwamen de bezoekers na twintig minuten op voorsprong.  Na de pauze kon Aartrijke eerst nog gelijkmaken, maar Casier en opnieuw De Schrijver beslisten de match, 1-3.

VK Ieper haalde tijdens de kwartfinale voor de Beker van West-Vlaanderen zwaar uit op het veld van VV Koksijde.  De thuisploeg stond halfweg de eerste helft wel 2-0 voor na doelpunten van Tanghe en Sarrazyn.  Met de rust in zicht milderde Houthoofd.  Na de hernemingen ontbonden de Ieperlingen al hun duivels en scoorden nog zeven keer.  Vandenbussche, Vanderheeren (2x), Delva, Houthoofd (2x) en Gonzalvez maakten er 2-8 van.

In Otegem - RC Bissegem waren strafschoppen nodig om de halve finalist aan te duiden.  Na de reguliere speeltijd en verlengingen bleef het, na doelpunten van Decorte en Loosveldt, 1-1 gelijk.  De strafschopreeks werd gemakkelijk gewonnen door de bezoekers (0-4).

Heule was een uur de betere ploeg tegen OMS Ingelmunster en dreigde vooral via Delrue, maar hij miste enkele wenkende kansen.  Bezoeker Vanlerberghe kon een kwartier voor tijd wel scoren en zijn maatje Declerck verdubbelde wat later nog de voorsprong.

De halve finales in de Beker van West-Vlaanderen worden op 27 januari afgewerkt.  Dan staan Ieper - Tielt en Bissegem - Ingelmunster op het programma.