Scolari stopt na Euro 2008

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Scolari stopt na Euro 2008
Foto: © SC

Na het Euro 2008 zal Portugal op zoek moeten gaan naar een nieuwe bondscoach. Luiz Felipe Scolari, de Braziliaan die nu aan het roer staat bij de Portugezen, heeft zijn afscheid bekendgemaakt.

De 58-jarige Scolari die zijn vaderland Brazilië in 2002 naar de wereldtitel leidde, werd na dat succesvolle toernooi de nieuwe oefenmeester van Portugal. Hij was toen ook in beeld bij de Engelsen, maar zag dat niet zitten. Met de Portugezen maakte Scolari mooie jaren door, maar de opperste bekroning bleef telkens uit. Op het toernooi van Euro 2004 dat Portugal zelf organiseerde, werd de finale gehaald maar verloren van Griekenland. Op het afgelopen WK in Duitsland raakte Portugal tot in de halve finale waar het werd uitgeschakeld door de latere verliezend finalist Frankrijk.

Na 2008 vind Scolari het welletjes geweest: "Het is logisch als ik in 2008 stop. Dan loopt mijn contract af. Ik vind dat het werk van een coach zo'n vijf à zes jaar moet duren. Mijn tijd bij Portugal zit er dan dus op", aldus Scolari tegenover Record. Wat de Braziliaan daarnaa gaat doen, weet hij nog niet. "Misschien blijf ik wel hier. Een club trainen kan ook. Een vertrek naar een ander Europees land of een terugkeer naar Brazilië behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ik ga daar de komende tijd over nadenken", besluit de succescoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties