Het proftornooi op de Soccer Cup

Bart Hermans
| 0 reacties
Het proftornooi op de Soccer Cup
Foto: © SC

Zondag 7 januari 2007 moet het orgelpunt worden van de vijf dagen durende Fieldturf Tarkett Soccer Cup. Dan staat immers het Proftornooi op het programma. De deelnemende ploegen zijn Cercle Brugge, AA Gent, Zulte Waregem, KSV Roeselare, SK Beveren en FC Dender. De ploegen zijn onderverdeeld in twee poules. In Poule A vinden we AA Gent, Zulte Waregem en KSV Roeselare terug. In Poule B zijn dat Beveren, Dender en Cercle Brugge. In de halve finales spelen de winnaars van de poule tegen de tweede van de andere poule.
 
Vorig jaar speelden Cercle Brugge en AA Gent de finale. Het werd toen 8-2 voor Cercle Brugge. Darko Pivaljevic was toen de topschutter van het tornooi en scoorde een hattrick in de finale. Mbark Boussoufa kreeg de trofee voor de beste speler van het tornooi.
 
Een klein overzicht van de deelnemende ploegen:
 
Cercle Brugge nam al elke keer deel aan dit tornooi. Tijdens de eerste editie verloren ze in de finale tegen SK Beveren maar vorig jaar wonnen ze de finale tegen Gent. Cercle Brugge verdedigt dus zondag zijn titel.
 
KSK Beveren is er opnieuw bij. De Waaslanders zijn oud-winnaars van dit tornooi. Dat gebeurde toen er heel veel Ivorianen rondliepen op de Freethiel. Vandaag de dag bestaat de ploeg uit een mix van Belgen en Ivorianen.
 
Met FC Dender is de leider van tweede klasse ook vertegenwoordigd op deze Soccer Cup. De Oost-Vlaamse ploeg staat verassend aan de leiding in de tweede klasse en overwintert ook in de beker. Benieuwd wat Thiebaut en co kunnen op kunstgras tegen eersteklassers.
 
Ook AA Gent is terug van de partij. Vorig jaar waren ze nog verliezend finalist en nu hopen ze natuurlijk op de eindoverwinning. Als de ploeg van Leekens even goed speelt in de Topsporthal als de laatste wedstrijden in de competitie dan zit een goed resultaat er zeker in.
 
KSV Roeselare was vorig jaar al uitgeschakeld na de poules. De vraag is of de spelers van trainer Dirk Geeraerd het dit jaar beter kunnen doen.
 
Tenslotte is ook Europese revelatie Zulte Waregem van de partij. Twee jaar geleden wonnen de West-Vlamingen dit tornooi als tweedeklasser. Vorig jaar sneuvelden de jongens van Dury in de halve finales tegen AA Gent. 
 
De winnaar van het tornooi ontvangt een cheque van 10.000 euro. De verliezende finalist houdt aan één dag voetbal 5000 euro over. De wedstrijden starten om 10u en de winnaar is bekend rond 1uh30. Het volledige speelschema vind je hier.
 
Voetbalkrant zal zowel het 2de/3de/4de klassetornooi als het proftornooi op de voet volgen met tal van live verslagen, interviews en foto's.
 
Volgende personen wonnen een duo-ticket voor het proftornooi op zondag:
 
-         James Rooyackers uit Mariakerke
-         Robert Kokke uit Ravels
-         Koen De Roeck uit Kastel
-         Ronny Verhue uit Hulste
-         Roger Boemans uit Aalst
-         David Cole uit Melsele
-         Steven Verlinden uit Zottegem
-         Michaël Freson uit Landen
-         Andi Borms uit Lokeren
 
Voetballiefhebbers die niets gewonnen hebben moeten niet treuren, er zijn nog tickets te koop aan de kassa. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties