Analyse Winteranalyses: Union St-Gilles

bernie de vuyst
| 0 reacties
Winteranalyses: Union St-Gilles
Foto: © SC

Winteranalyses 2006/2007: Union SG

De nieuwe bestuursploeg is ambitieus en denkt op termijn zelfs aan een terugkeer naar eerste klasse. Een plaats bij de middenmoot was het doel voor dit seizoen. Daar lijkt Union min of meer in te slagen, want bij de winterstop bezetten de Brusselaars de 12de plaats.

Union begon de competitie vrij aardig, met een 6 op 12 door één zege en drie draws. Dan volgde een nederlaag bij KVSK United. De hoofdstedelingen herpakten zich snel en wonnen maar liefst vier matchen op rij. Eind oktober en in november stapelden de nederlagen zich evenwel op. Dit kostte trainer Joe Tshupula zijn baan. Alex Czerniatynski nam de plaats in van de jonge coach. De ex-Rode Duivel kreeg Union terug een beetje op de rails.

In de beker ging Union op bezoek bij Club Brugge. De Brusselaars speelden een eervolle partij en verloren met 2-0. Eerder bleek de tweedeklasser een maatje te sterk voor derdeklasser Tongeren-Millen (0-4 winst).

Tijdens de zomer transfereerde Union gretig. Met Yves Buelinckx (foto), Ibrahim Tankary en Stéphane Stassin haalde de club toch enkele kleppers binnen. Buelinckx blijft een goalgetter en zette al zeven keer de netten bol. Toch stond vooral Mulopo Kudimbana in de picture tijdens de heenronde. De amper 19-jarige goalie beschikt over heel wat talent en keepte vaak zeer sterk. Kudimbana maakte af en toe wel nog een (jeugd)foutje, zoals in de beker tegen Club, maar dat is vrij normaal op zijn leeftijd. Clubs uit binnen- en buitenland blijven de beloftevolle keeper van nabij volgen.

Normaliter moet een plaatsje in de middenmoot lukken voor Union. Als Czernia een constante krijgt in het spel van zijn ploeg, zou dit geen probleem mogen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties