Club onthult vandaag eerste plannen stadion

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club onthult vandaag eerste plannen stadion
Foto: © SC

Het is een belangrijke dag voor Club Brugge. Vanmiddag staat de persconferentie op het programma waarin de toekomstplannen van Club Brugge uit de doeken gedaan zullen worden. Verwacht wordt de Club Brugge resoluut voor een nieuw stadion gaat. Een nieuw stadion is volgens het bestuur nodig, wil de club in de toekomst nog gaan groeien. Commercieel zit de Club aan z’n top. Er is nergens nog ruimte voor reclame. Verder is het aantal loges te klein voor Club Brugge, vooral bij Europese wedstrijden en dan zeker Champions League-wedstrijden vormt dat een probleem.
 
Na meer dan 30 jaar in het Jan Breydelstadion gespeeld te hebben in Sint Andries lijkt het erop dat Club het grondgebied van Brugge gaat verlaten voor het Chartreusegebied in Loppem, vlakbij enkele belangrijke invalswegen op de rand van Brugge. Het stadion zou een capaciteit van 40.000 toeschouwers moeten hebben.
 
Het Nederlandse Arcadis wordt wellicht de projectontwikkelaar. Zij werkten eerder al mee aan de bouw van de Amsterdam Arena van Ajax en ook aan het stadion van Roda JC. Het wordt al zeker geen Arena, maar wel een dichtgebouwd geheel. Club zelf zal er geen geld moeten inpompen. Hoe het specifiek in mekaar zit, hopen we vanmiddag te weten te komen.
 
Er zijn nu al een hoop tegenstanders tegen het project, ‘de Witte Pion’, een groep Lappersforters die laatst ook nog een tijd logeerden in een Brugs stuk bos om dit te vrijwaren. Zij willen de groene gordel in stand houden. Gezien er geen bomen op de site staan, wordt het zoeken naar een plaats om te wonen voor de leden van ‘de Witte Pion’. Er werd al meegedeeld dat de leden van deze protestgroep alvast niet welkom zijn op de persconferentie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties