Interview Nils Schouterden

Giel Vermeulen
| 0 reacties
Nils Schouterden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amper twee maanden geleden had nog niemand van hem gehoord. Ondertussen bombardeerden de kranten hem al tot ‘publiekslieveling’ en ‘seizoensrevelatie’, benamingen die niet van de lucht zijn. Nils Schouterden is 18 en heeft sinds januari zijn vast contract bij OHL. Hij liet zich in de meeste wedstrijden al opvallen door zijn mooie voorzetten, die niet zelden worden omgezet in doelpunten. Nils blijft er zelf allemaal zeer bescheiden onder, maar wat kan deze beloftevolle speler ons nog meer vertellen?

 
foto: Tim De Pauw (ohl)

Nils, ben je na twee maanden helemaal geïntegreerd in de ploeg? Hoe kijken je medespelers tegen je aan?
Ik denk wel dat ik geïntegreerd ben in de ploeg. Iedereen weet wat mijn mogelijkheden zijn en waar mijn ambities liggen. De medespelers geven me geen voorkeursbehandeling maar houden er wel rekening mee dat ik nog veel moet en kan leren.
 
Merk je het verschil erg met de beloften, wat zijn de grootste verschillen?
Je moet je elke week bewijzen op de training en elke keer bevestigen op de wedstrijd. Je leert ook voetballen met een duizendtal supporters om je heen, wat extra druk legt op je spel. Maar na mijn ervaring op KV Mechelen ben ik er min of meer aan gewend.
 
Je speelt links aanvallend met veel zeer goede voorzetten, is dat je enige sterkte of denk je ook goed uitspeelbaar te zijn in andere posities, of heb je nog andere sterktes?
Ik ben meer de man van de beslissende passen en de acties langs de lijn. Ik heb een hard en precies schot maar ik heb nog niet echt de kans gekregen om dat op wedstrijd te laten zien.
 
Leer je veel van medespelers, helpen ze ook spontaan?
Ik leer enorm veel van de spelers. Brogno, Remy, Stilmant en Vastmans brengen me enorm veel bij. Ze zeggen hoe het beter moet en coachen me veel.
 
Leren zij ook van jou?
Ik geef telkens wel mijn mening over wat in mijn ogen beter of anders gedaan kan worden.
 
Hoe combineer je voetbal met school, vrienden, ontspanning e.d.?
De combinatie met voetbal en school verloopt redelijk stroef. Het is moeilijk om tijd vrij te maken voor school. Als ik wil leren of huiswerk maken, is dat vooral ’s avonds na trainingen.
Ik probeer zeker nog tijd te maken voor vrienden. Daar hecht ik veel belang aan. Dat is voor mij een goede manier van ontspanning.
 
Hoe voel je je in je rol als publiekslieveling?
Het is een heerlijk gevoel als je weet dat de supporters 100% achter je staan en je de kans geven om je te bewijzen. Ik denk dat dit tot nu toe al aardig is gelukt. Ik moet nu volhouden en de verwachtingen van de supporters inlossen.
 
Wat zijn je ambities nog, zowel naast als op het veld? Wat mogen we nog verwachten van je talent?
Mijn ambitie is vaste waarde worden bij Oud-Heverlee Leuven op de linker flank, samen met Vastmans. Ik hoop dat we onze goede resultaten kunnen voortzetten zoals de afgelopen vijf weken. De eindronde is misschien hoog gegrepen maar zeker niet onoverbrugbaar.
 
Bedankt voor het interview en nog veel succes!
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties