Stadion: Stayen
Sint-Truiden en Moeskroen in evenwicht
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden en Moeskroen geraken maar niet weg uit de degradatiezone. Beide ploegen konden zaterdagavond een belangrijke stap zetten richting het behoud, maar het bleef uiteindelijk bij een puntendeling, waar geen van beiden veel mee opschiet.

Het was Sint-Truiden dat de beste start nam. Al in de eerste vijf minuten belandde een bal van Debroux op de paal. STVV domineerde en kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong. Van Houdt kopte een voorzet van Sishuba tegen de netten. De voorsprong van STVV bleef echter niet lang staande. Een aantal minuten na de 1-0 maakte Toyes uit een corner de onverwachte gelijkmaker. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft was vrij gelijkopgaand, de wedstrijd kon alle kanten uit. Beide ploegen konden het echter niet afmaken. De 1-1 was dan ook het logische gevolg. Met deze puntendeling blijven STVV en Moeskroen wel in de gevarenzone.