Brys: 'In de wolken over mijn spelers'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Brys: 'In de wolken over mijn spelers'
Foto: © SC

Germinal Beerschot-coach Marc Brys bleef op de persbabbel nuchter onder de vele lofbetuigingen op het prima spel van zijn elftal. "Niet ik verdien die felicitaties. Het zijn mijn spelers die hier vandaag één voor één en allemaal samen, in het zonnetje moeten staan", zei de Germinal Beerschot-trainer. "Zij gaven vandaag blijk van heel wat voetbalintelligentie en de juiste instelling. De vier-nul-overwinning is de verdiende bekroning van een fantastische voetbalavond".

"Mijn spelers hebben gesproken op het veld, tegen een weliswaar gehandicapt Club Brugge. De bedoeling was vanaf het begin geen vertrouwen te gunnen aan onze tegenstrevers en hen niet in de wedstrijd te laten groeien. En daarin zijn we geslaagd. We zetten onmiddellijk veel druk en combineerden vlot over de flanken. Op deze weg moeten we nu trachten verder te gaan"; aldus Brys.

"Het duo vooraan, ze vinden elkaar blindelings. Alles lukte, dat was en is grote klasse. Losada speelde sluw en verstandig op de flanken en dat in feite tegen zijn natuur in. Hij is een offensief ingestelde voetballer, die nu een heleboel defensief werk moet opknappen en dat schitterend doet. Ook Kevin Roelandts deed z'n deel van het werk, enigszins in de schaduw, maar zo efficiënt. Achteraan konden we rekenen op een goed op elkaar ingespeeld trio, dat weinig tot geen kansen weg gaf. En in het doel was er een sublieme Luciano, die het weinige werk dat hij kreeg, perfect opknapte. Geen enkele wanklank, of mindere schakel in ons geheel. Ja, dit was en is genieten!". Brys was duidelijk een tevreden man. [VI]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties