Geen hoofddoek is schending mensenrechten

Thomas Dubois
| 0 reacties
Geen hoofddoek is schending mensenrechten
Foto: © SC

Een goede week geleden kon u al op Voetbalkrant.com lezen dat een moslimmeisje in Canada verboden werd om te spelen met een hoofddoek op. Dat is zeer tegen de zin van Canadese moslims. Die zijn van menig dat het niet kan dat een moslimmeisje het verbod krijgt om met een hoofddoek te spelen.
 
“De wereldvoetbalbond Fifa moet in zijn reglementering duidelijk vermelden wat het standpunt is tegenover vrouwen met een hoofddoek. Als ze dat niet doen, overwegen we om een klacht in te dienen. Dit is een schending van de mensenrechten. Moslimvrouwen moeten mogen voetballen, zonder dat ze veroordeeld worden voor hun geloof.” Staat te lezen in Het Nieuwsblad.
 
Pekka Odriozola, de woordvoerder van de Fifa, vertelt dat de spelers niets mogen dragen dat schadelijk kan zijn. Een hoofddoek lijkt alvast niet schadelijks. Toch kan de scheidsrechter zelf beslissen of het mag of niet. Een duidelijke reglementering is er dus niet. Zaken zoals een voetbalhelm, scheenbeschermers en dergelijke mogen dan wel. En het toppunt: op de website van de Fifa zijn er foto’s te zien van voetballende vrouwen mét een hoofddoek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties