Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi gelukkig voorbij Bergen
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft met het nodige geluk Bergen opzij gezet. De Karolo's wonnen thuis met 1-0 van de Draken en mochten daar vooral scheidsrechter Jordens voor danken. Die keurde een doelpunt van de bezoekers af, zonder dat duidelijk was waarom.

De eerste helft bracht vooral veel matig voetbal. Charleroi startte het best, maar wist niet te scoren. Akpala faalde zelfs oog in oog met doelman Berthelin. Jovial kwam ook tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, maar kon niet afwerken. Voor de rest vooral veel halve kansen en dus geen doelpunten.

Na de rust kwam Akpala opnieuw alleen voor Berthelin, opnieuw was het de doelman die het haalde. Uiteindelijk werd het dan toch 1-0. Akpala legde een voorzet van Joval tegen de netten. Enkele minuten later nette Eric Rabésandratana de gelijkmaker, maar scheidsrechter Jordens keurde de treffer om onduidelijke redenen af. De frustratie van Bergen werd alleen maar groter toen Defays een bal van Dahmane van de lijn haalde. Diezelfde Dahmane miste wat later opnieuw een dot van een kans.

Zo bleef het 1-0, een uitslag waarmee Charleroi voorlopig alleen vijfde komt te staan.