Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Daknam
Lokeren kan opnieuw niet winnen
Dirk Pieters

Lokeren kon op eigen veld opnieuw niet winnen en blijft in het sukkelstraatje. De ploeg van coach Muslin mocht tevreden zijn met de 1-1 want Sint Truiden had vooral in de slotfase recht op de drie punten.

De eerste kans kwam er na een kwartier, maar de vrije trap van Kristinsson ging maar net naast. Amper enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Vilmos Vanczak ging met een gestrekt been naar de bal en zorgde zo voor het eigen doelpunt; 1-0. Sint Truiden bleef niet bij de pakken zitten en Jeroen Simaeys zorgde op aangeven van Peter Van Houdt voor de 1-1. De gelijkmaker was meteen ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft kwam Sint Truiden zelfs op voorsprong, maar het doelpunt van Sishuba werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Lokeren kwam hier goed weg. De supporters van de thuisploeg begonnen te morren na de wissel van Kristinsson. Na de vervanging zakte Lokeren helemaal weg en had het weer geluk. Peter Van Houdt ging neer in de zestien, maar de scheidsrechter zag er (onbegrijpelijk) geen fout in en zo moesten beide ploegen tevreden zijn met één punt.