Tellen Rouches Gent helemaal uit?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Tellen Rouches Gent helemaal uit?
Foto: © SC

Zaterdagavond worden in de hoogste klasse zeven partijen afgewerkt. Om 18 uur ontmoeten Standard en AA Gent, de nummers drie en vier uit het klassement, elkaar. Ook in Brugge is er hoogspanning. Club Brugge moet zich tegen Westerlo proberen herstellen van de uppercut die het vorige week kreeg. Onderin het klassement moet Lierse absoluut de punten thuis houden tegen Roeselare om de hoop op een mirakel niet helemaal te begraven. Beveren gaat dan weer op bezoek bij Zulte Waregem. Ook Lokeren staat voor een levensbelangrijke thuismatch tegen Sint-Truiden. Verder trekt Germinal Beerschot naar Moeskroen en ontvangt Brussels Cercle Brugge. 

Om 18 uur kruisen Standard en AA Gent de degens. De kloof tussen beide ploegen bedraagt zes punten. Indien Standard de punten thuis houdt lijkt de strijd voor plaats drie helemaal beslist. Gent wint best om alsnog een gooi te kunnen doen naar die derde stek. De thuisploeg kan niet rekenen op Conceiçao, ook De Camargo kan allicht niet aantreden. Hij wordt in de basis vervangen door Lukunku, die de laatste twee competitiewedstrijden vier keer scoorde. Rapaic is weer beschikbaar. Waarschijnlijk start ook Geraerts weer in de basis. Gent moet het stellen zonder Smoje, die last heeft van de enkel. Stoica is twijfelachtig. Voorin moeten Foley en Olufade het de thuisdefensie lastig maken. De match wordt geleid door de Nederlander Pieter Vink

In het Jan Breydelstadion zal de spanning te snijden zijn voor de komst van Westerlo. Na de afgang vorig weekend werd er deze week veel gezegd en geschreven. Bovendien plannen de supporters een protestactie tijdens de eerste minuten van de wedstrijd. Winst brengt Club weer naast Charleroi op de vijfde plaats. Bij verlies komt Westerlo op gelijke hoogte. Bij de thuisploeg staat Stijnen opnieuw onder de lat. Clement keert terug uit schorsing, waardoor Priske weer rechtsachter wordt. Verbauwhede, Valgaeren, Maertens, Chavez, Diallo en Yulu zijn geblesseerd. Ook Westerlo moet enkele spelers missen. Neve, Vervoort, Mennes, Vanarwegen, Convalle, Van den Eede en De Winter zijn niet fit. Ogunsoto en Dekelver moeten voor de doelpunten zorgen. 

Moeskroen neemt het op tegen Germinal Beerschot. De Henegouwers staan vijftiende en moeten dus dringend punten pakken. Winst brengt ze dicht bij de tiende plaats. Germinal Beerschot moet bevestigen na de fantastische overwinning vorige week. Het kan opklimmen naar de zevende plaats. De thuisploeg kan niet rekenen op Ba, Tohoua, Kebe, Martin en Chantry. Niçoise is nog twijfelachtig. Bij GBe zijn Vermeerbergen, Maes, Monje, Lolo en De Wree onbeschikbaar. De elf die Club Brugge een pak slaag gaven beginnen ook nu aan de match. 

Roeselare gaat op bezoek bij rode lantaarn Lierse. De Pallieters tellen nog steeds een achterstand van acht punten op Beveren. Enkel winst kan nog voor een sprankeltje hoop zorgen. Roeselare kent een goed seizoen, het staat op de negende plaats en hoeft zich absoluut geen zorgen meer te maken. Bij Lierse zijn Buyens, Mrdja, De Corte, Jatta en Peeters out. Moons neemt zijn plaats in doel weer in. Claessens is gestopt met voetballen. Bij Roeselare zijn Smits, Vanderhaeghe, Lacroix, De Vleeschauwer en Velghe er niet bij. Oyen moet vanop de strafbank toekijken. 

Cercle Brugge gaat op bezoek bij Brussels. De Brusselaars staan veertiende, met vijf punten meer dan Beveren. Winst kan ze naast Cercle Brugge brengen. Cercle klom de laatste weken naar de tiende plaats in het klassement. Groen-zwart hoeft zich in principe geen zorgen meer te maken. Het kan deze match zonder veel stress aanvatten. De thuisploeg moet Lefevre, Tehoué, Negouai, Haydock en Citony missen. Bij Cercle liggen Boi, Van Mol, Artz en Slovic in de lappenmand. Nyoni is twijfelachtig met een knieblessure. Serebrennikov keert terug uit schorsing. 

Zulte Waregem speelt gastheer voor Beveren. De thuisploeg kampeerde lange tijd onderin, maar wist zich nu toch uit de problemen te voetballen. Het staat gedeeld tiende. Beveren zit nog steeds zwaar in het problemen. Het staat voorlaatste en vorige week kreeg het een 0-5 pandoering van Genk. Bij Zulte Waregem lopen D'Haemers en Dindeleux er niet bij. D'Haene keert terug uit schorsing. De Brul, die vorige week twee keer in de fout ging, betaalt allicht de prijs. Bij Beveren is Badjan geblesseerd, terwijl Bozic geschorst moet toekijken. 

Lokeren staat voor een levensbelangrijke match tegen Sint-Truiden. De ploeg van Muslin telt amper één punt meer dan Beveren. Een overwinning is dus absoluut noodzakelijk. Sint-Truiden pakte vier punten meer dan Lokeren. Een punt zou een goede zaak zijn voor de Limburgers. Bij Lokeren is Madi geschorst. Hij zal worden vervangen door Doll die terugkeert. STVV moet het doen zonder Hendrikx, Mbonabucya en Kadu. Simaeys keert terug uit schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties