Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Edmond Machtensstadion
Saaie brilscore in Brussel
Filip Van der Elst

FC Brussels en Cercle Brugge deelden zaterdagavond na een slappe pot voetbal de punten. In een wedstrijd, nauwelijks die naam waardig, met weinig doelkansen en animo, kwam geen van beide ploegen tot scoren. Zowel Brussels als Cercle wouden duidelijk vooral niet verliezen, ook al schiet geen van beiden veel op met dit puntje.

Brussels nam het meeste initiatief in de beginfase, maar zowel Sambegou Bangoura als Hakim Bouchouari mikten in het zijnet. Cercle begon wat afwachtender, en was af en toe gevaarlijk op de counter. Na een kwartier temperde de Brusselse aanvalslust, en bloedde de partij reeds helemaal dood. De beste kans voor Cercle kwam er via Darko Pivaljevic, maar hij kopte naast. Naar het einde van de eerste helft toe, werd Brussels weer wat gevaarlijker, maar Bangoura kon een te korte terugspeelbal van Tony Kane niet afstraffen, en Richard Culek kwam een half metertje tekort om een voorzet van Zola Matumona binnen te tikken. Brussels verdiende echter geen voorsprong, en de 0-0 aan de rust was logisch.

Na de rust startte Brussels alweer erg bedrijvig, en dat uitte zich in twee goeie mogelijkheden, maar noch Zola, noch Bouchouari raakten voorbij Cercledoelman Francky Vandendriessche. Wat nadien volgde, was echter nog slechter dan voor de rust. Christophe Grondin kreeg voor de bezoekers nog een goeie mogelijkheid, maar in plaats van alleen door te gaan, probeerde hij het van ver, en Patrick Nys had weinig moeite met het schot van de Fransman. Brussels kwam wel nog met de schrik vrij, toen scheidsrechter Tim Pots een handsbal van Steve Colpaert niet opmerkte. Ook Pivaljevic claimde een strafschop, maar hij kreeg (terecht) geel voor een schwalbe. Gescoord werd er niet meer, en dus eindigde deze inspiratieloze wedstrijd zoals ze begon.