Slechts 700 plaatsen voor A'lecht-fans in Bergen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Slechts 700 plaatsen voor A'lecht-fans in Bergen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als RSC Anderlecht en RC Genk dit weekend winnen tegen respectievelijk FC Brussels en SC Charleroi, dan kan Anderlecht pas kampioen worden op het veld van het Stade Charles Tondreau in Bergen. 

Maar in de hoofdstad van de provincie Henegouwen hebben ze zaterdag 19 mei met een vette rode streep onderlijnd. Les Dragons willen er dan een waar voetbalfestijn van maken met het verlies van de titel van Anderlecht erbovenop. Veel supporters van Anderlecht zullen alvast niet kunnen afzakken naar de thuisbasis van Elio Di Rupo. Het stadion is ondertussen al uitverkocht en de amper 700 tickets voor de bezoekers zijn ook al de deur uit. "Spijtig genoeg is de tweede fase van de verbouwingswerken nog niet voltooid. We hadden een dubbel aantal plaatsen kunnen verkopen, maar de veiligheid primeert", aldus algemeen directeur Alain Lommers.

In Bergen zien ze de komst van Anderlecht alvast zitten. "Ik moet mijn goede vriend Herman Van Holsbeeck nog eens bellen. Hij zou er best voor zorgen dat Anderlecht met drie punten voorsprong op RC Genk naar hier afzakt", zegt Géo Van Pyperzeele, de vice-voorzitter van AEC Bergen, met een knipoog. Bergen klopte dit seizoen al RC Genk (5-0) en Club Brugge (1-0) in eigen huis en bovendien verloor het in Charles Tondreau al niet meer sinds 9 december van vorig jaar. 

"We willen ook de slotdag als ongeslagen thuisploeg van de terugronde overleven. Komende zaterdag zullen we onze rol in het degradatiedebat spelen als we ons naar Beveren verplaatsen. We willen het spel tot het einde correct spelen", aldus Bergen-coach José Riga die niet tot grootspraak te verleiden is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties