Analyse De weelde van Anderlecht

Dirk Pieters
| 0 reacties
De weelde van Anderlecht
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Op aanvallend gebied moet men bij Anderlecht niet klagen. Door de komst van Cyril Théréau heeft oefenmeester Franky Vercauteren genoeg keuze in aanvallend opzicht. De weelde was vorig seizoen al groot, maar dit jaar wordt het nog moeilijker voor Vercauteren.

Vorig seizoen had Vercauteren de keuze tussen Frutos, Mpenza, Hassan, Boussoufa en Tchité. Van het genoemde vijftal liet Vercauteren in 22 van de 34 competitiematchen telkens drie spelers starten. Elf keer kwamen er vier aan de aftrap, slechts één keer (op de 12de speeldag tegen Cercle) vijf.
 
Nu komt daar ook nog Cyril Théréau bij. Een nog moeilijkere keuze voor de trainer van paars-wit. Tchité blijft de beste schutter van Anderlecht, terwijl Frutos al verschillende keren liet zien heel belangrijk te zijn voor de club.

Boussoufa en Hassan zullen ook nog vechten om een plaatsje. De ex-speler van AA Gent liet vorig seizoen te weinig zien, terwijl Hassan schitterende momenten afwisselde met nukkige momenten.

Mbo Mpenza lijkt helemaal uit de ploeg te gaan vallen. Toch wil de 30-jarige aanvaller zelf niet vertrekken. "Ik heb nog een goed contract bij Anderlecht, dus ik zie geen reden om meteen te vertrekken." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties