Brazilië maakte brandhout van Chilenen

Mathias Dumarey

CHL 1 - 6 BRA

Brazilië en Chili speelden in de groepsronde ook al tegen elkaar en toen speelde de Seleçao allesbehalve overtuigend. Het won toen met 1-0 na een strafschopdoelpunt van Robinho. Gisteren werd het een ander paar mouwen. Brazilië vernederde Chili met 1-6.

Na een kwartier voetballen bracht Juan de Brazilianen voorop toen hij na een hoekschop een combinatie met Julio Baptista met het hoofd afrondde. Nog geen kwartier laten hadden Baptista en Robinho daar nog twee treffers bijgedaan. Chili kon in de eerste helft bijna geen tegenwerk bieden. Het enige vernoemenswaardige feit is een schot van Mark Gonzalez tegen de dwarsligger.

Na de rust scoorde Robinho al na vijf minuten zijn tweede van de partij op aangeven van Gilberto Silva. De spits van Real Madrid scoorde nu al zes keer op dit toernooi en is nog twee doelpunten verwijderd van het record van Pelé toen hij 1959 in één Copa acht keer scoorde. Kort na zijn doelpunt werd Robinho wel gewisseld voor Afonso Alves. Twintig minuten voor affluiten scoorde Josué de 5-0 maar het was vooral de eerredder van Humbarto Suazo die opzien baarde. Hij speelde Gilberto Silva door de benen en met een subtiele lob liet hij vervolgens doelman Doni kansloos. In de slotfase scoorde Vagner Love nog de 1-6 na een combinatie met Elano.