Club Brugge met billen bloot tegen Torhout

Greg Docx

In zijn vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding verloor Club Brugge vanavond met 1-0 op het veld van derdeklasser Torhout KM. Vooral in de tweede helft leek het spel van de Bruggelingen nergens op en waren er vele raakpunten met het voorbije dramatische seizoen.

In de eerste helft werd de derdeklasser nochtans tegen eigen doel gedrukt. Er waren kansen voor Kucera, Blondel en Daerden in de openingsfase, maar de doelman van de thuisploeg kwam enkele keren gevat tussen.

Naarmate de eerste helft vorderde stak ook Torhout de neus aan het venster maar doelman Lenaerts voorkwam tweemaal de achterstand voor Club Brugge. Op het einde leverden de vrije trappen van Vermant en Balaban geen gevaar meer op.

Na de rust leken de Bruggelingen oververmoeid en kwamen ze nauwelijks nog aan een kans en voetballen toe, op een bal van Balaban na, die maar net naast ging.
Even voor tijd stuntte Torhout dan toch na een misverstand waarin vooral Valgaeren de hoofdrol speelde, thuisspeler Yde profiteerde optimaal en kon scoren.

De jonge Demets was opnieuw kapitein bij Club Brugge. Er waren zo'n 3000 toeschouwers aanwezig voor dit duel. Jacky Mathijssen heeft alleszins nog werk voor de boeg met zijn kern. [AN]