Dender: Een moeilijk seizoen komt eraan

Dirk Pieters
| 0 reacties
Dender: Een moeilijk seizoen komt eraan
Foto: © SC

Na de voorbeschouwing van KV Mechelen, is het nu de beurt aan FCV Dender EH. De kampioen van tweede klasse is eindelijk klaar voor het grote werk. Na de promotie uit derde en tweede kan het zich nu bewijzen op het hoogste niveau. De voornaamste ambitie van de club is om geen mal figuur te slaan in de eerste klasse. 

Wijzigingen in het tussenseizoen 

De spelersgroep ziet er bijna helemaal anders uit. Verschillende spelers verlieten de kampioenenploeg, maar de club zat niet stil om de lege plaatsen in te vullen. Maar liefst acht spelers verlieten de club. De meeste opvallende namen zijn die van Koen Persoons (KV Mechelen), Stanley Aborah (Den Bosch) en Kevin Frank (KVSK United). Ook Kevin Van Geem en doelman Thierry Coppens verlieten de club. Topschutter Gunther Thiebaut zal volgend seizoen geen doelpunten meer maken, al was die op uitleenbasis bij Dender EH. 

Acht vertrekkens, maar ook minstens evenveel nieuwkomers. De club nam maar liefst drie spelers over van Roeselare. Tom Peeters, Steve Barbe en Sebastien Dufoor verlieten de eersteklasser om bij Dender aan de slag te gaan. Ook Henri Munyaneza (STVV), Fabrice Mvemba (Tubeke), Jan Van Steenberghe (Anderlecht) en Norman Sylla (SK Ronse) zullen volgend seizoen in het Florent Beeckmanstadion te bewonderen zijn. 

Momenteel is de club ook nog bezig met Timothy Derijck, maar of de ex-speler van Anderlecht een haalbare opdracht is valt nog af te wachten. De club zou alvast niet weigerachtig staan tegenover de komst van de talentvolle Derijck.

Verwachtingen 

De verwachting van Dender EH zijn duidelijk: vooral uit de degradatiezone blijven en laten zien dat het ook op het hoogste niveau mee kan spelen. Men hoopt dus vlot te kunnen meedraaien in eerste klasse. De start van Dender EH is niet zo simpel. Met de komst van Germinal Beerschot en Anderlecht op de eerste drie speeldagen zal de nieuwkomer in de hoogste klasse meteen uit de pijp moeten schieten. Een slechte start wil de club absoluut vermijden. De sfeer in de groep was vorig seizoen in ieder geval zeer goed, maar of de komst van de vele nieuwelingen de club te goede zal komen valt nog af te wachten. 

Speler om naar uit te kijken: Sebastien Dufoor 

De aanvaller die overkomt van Roeselare is klaar om te ontploffen bij de promovendus. Dufoor is topfit en klaar om zich te bewijzen na de kritiek die hij kreeg van zijn Roeselare-trainer. Dufoor liet eerder al weten zich te willen bewijzen dat hij het hoogste niveau aan kan en vooral de tweede wedstrijd van de nieuwe competitie wil hij er staan, juist tegen zijn ex-club Roeselare. “Ik zal laten zien dat ze een vergissing hebben gemaakt bij Roeselare door mij te laten gaan. Ik zal laten zien dat ik mijn plaats verdien in de hoogste afdeling”, aldus de aanvaller. 


Onze pronostiek: achttiende plaats 
Door de zware start van Dender EH in de competitie is de kans groot dat de club lang zal moeten strijden om uit de degradatiezone te geraken. Voetbalkrant.com twijfelt of de club klaar is voor eerste klasse en vreest dat de nieuwkomer niet van de laatste plaats zal geraken op de laatste speeldag. [BA]

Indien u denkt dat Dender kampioen zou kunnen worden, wint u bij BWIN 91000 Euro, als u de GRATIS 91 Euro erop zet. Klik hier om u in te schrijven:  

Op www.voetbalkrant.com/gratis_wedden vindt u de manier om uw 91 euro te krijgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties