Anderlecht ontkent verhuisplannen

Mathias Dumarey
Anderlecht ontkent verhuisplannen
Foto: © SC

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure zal Anderlecht vanaf 2013 in Schaarbeek voetballen. In 2010 zouden de bouwwerken op een NMBS-terrein beginnen. Voorzitter Roger Vanden Stock ontkent die informatie.

Het stadion zou plaats moeten bieden aan 50.000 toeschouwers. Bovendien zou het ook de nieuwe thuishaven van de nationale ploeg moeten worden.

Anderlecht zou dus de eigen gemeente verlaten en dat omdat de uitbreidingsplannen voor het huidige Constant Vanden Stockstadion zijn afgeblazen. Ook een opwaardering van het Koning Boudewijnstadion was geen optie.

Het nieuwe stadion zou 200 miljoen euro kosten en voornamelijk gefinancierd worden door de stad Brussel. Anderlecht en de Rode Duivels zullen het dan mogen huren. Ook privé-investeringen zullen het project mogelijk moeten maken. Het stadion zal dus ook plaats bieden voor kantoorruimtes, een commercieel centrum en nog wat andere accomodaties.

Tot zover de versie van La Dernière Heure. Bij Anderlecht zelf wordt alles echter ontkend. Voorzitter Roger Vanden Stock vertelde op de persconferentie dat er van een verhuis naar Schaarbeek absoluut nog geen sprake is. De stadionplannen zitten nog steeds in een onderzoeksfase, de geruchten over een (voor)akkoord zijn uit de lucht gegrepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties