Charleroi krijgt serieuze pandoering

Charleroi kreeg dinsdagavond een zware pandoering te verwerken. De ploeg van trainer Philippe Vande Walle verloor met zware 5-0 cijfers van Rijsel. De Noord-Franse club speelde Charleroi op een hoopje en kon rekenen op een sterke Kevin Mirallas.

De jonge Belg die nog schitterde op het afgelopen EK in Nederland, scoorde de 2-0 en was betrokken bij een penaltyfout die voor de 4-0 zorgde. Charleroi kon daar niets tegenoverstellen. Het hield stand tot vijf minuten voor rust, maar vanaf toen ging het van enkel kwaad naar erger. [AN]

Doelpunten: 40' Dumont 1-0, 60' Mirallas 2-0, 74' Touré 3-0, 81' Bastos 4-0 (pen), 88' Fauvergue 5-0

Charleroi: Laquait, Defays, Diallo (46' Miceli), Kere, Ciman (60' Van Aerschot)
Christ (69' Camus), Leiva, Smolders, Oulmers, N'Dri (46' Orlando), Jovial (69' Habibou)