Lokeren verslaat Club Brugge

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren verslaat Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag hield Lokeren zijn fandag. Op het einde van die dag stond een galamatch gepland tegen Club Brugge. Een goede keuze, want Club kon de laatste jaren niet winnen van Lokeren. En ook deze keer trokken ze aan het kortste eind.
Club Brugge nam niet al zijn sterkhouders mee naar Daknam, want het heeft nog twee wedstrijden te spelen deze week. Maar Brugge startte toch nog met een mooie ploeg, mét vooral François Sterchele aan de aftrap. Die Sterchele werd wel vakkundig uit de match gehouden door Joao Carlos Pinto Chaves, de Braziliaanse klasbak in de Lokerse verdediging. Eenmaal kwam Sterchele eruit en trapte hij op de lat na een kwartiertje voetballen.

De tribunes waren goed gevuld op Daknam en zagen een bedrijvige thuisploeg aan het werk. Vooral Ivan Vukomanovic en Killian Overmeire stonden scherp. Die laatste scoorde na een vrije trap de 1-0 na een halfuur. Even daarvoor viel Salou Ibrahim geblesseerd uit en moest vervangen worden door Brecht Capon.

In de tweede helft voert Club enkele wissels door, maar ze hebben niet veel effect. De ingekomen Karel Geraerts testte Boubacar Copa wel eens, maar die keepte een puike wedstrijd. Aan de overkant was er Mario Carevic voor Lokeren met een mooie dribbel, maar een doelkans werd het niet. Enkele keren komt Club nog oog in oog met Copa, maar de Ivoriaan onderstreepte waarom Lokeren een goede transfer aan hem heeft gedaan. In de slotfase was er nog de ingevallen Patiyo Tambwe, maar ook Stijn Stijnen stond paraat.

Lokeren wint dus na een puike oefenwedstrijd van het vernieuwde Club Brugge, Killian Overmeire scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Opmerkelijk was de invalbeurt van Marko Andic in de tweede helft. De back van Lierse tekende al bij Lokeren, maar voorlopig ontkennen ze in Lier deze transfer. Lierse zou echter geen geld meer hebben om het loon van de Serviër te betalen.

Lokeren : Copa, Madi, Doll, Joao Carlos, El Moiuataz, Tiko, Vukomanovic (67' Andic), Overmeire (87' Van Hoey), Mbayo, Carevic (78' Camara), Jancevski (78' Tambwe).

Club Brugge : Stijnen, Demets, Valgaeren (61' Kucera), Alcaraz, Vermeulen (46' Maertens), Daerden (46' Geraerts), Blondel, Vermant, Simaeys (61' Leko), Englebert, Sterchele (72' Djokic), Salou (29' Capon).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties