Analyse In de Spotlight: Serhat Akin

Dirk Pieters
| 0 reacties
In de Spotlight: Serhat Akin
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Serhat Akin is terug bij Anderlecht en dat zullen ze geweten hebben in het Astridpark. In de wedstrijd tegen Rapid Wien behoedde hij RSCA voor een smadelijke nederlaag door een vroeg doelpunt. Tegen Genk wist hij zijn ploeg eveneens een gelijkspel te bezorgen door een late goal.
 
Serhat Akin werd voor het seizoen 2005/2006 bij Anderlecht binnengehaald als de spits die Aruna Dindane moest doen vergeten. De jonge Turk, die in Duitsland werd geboren, kende meteen een goed eerste seizoen waarin hij goed was voor tien doelpunten in 27 wedstrijden. Hij toonde zich als een snelle spits, technisch begaafd en een koele afwerker voor doel. 

In de laatste wedstrijd van dat seizoen liep hij een zware blessure aan de buikspieren op. De operatie duurde tien uur en slaagde maar er traden complicaties op waardoor Akin zelfs enkele dagen op de intensive care doorbracht. Het scheelde niet veel of Akin had een kruis kunnen maken over zijn voetbalcarrière.
 
Na zijn revalidatie zag Akin dat de concurrentie bij Anderlecht was toegenomen. Hij had nu Tchité en Frutos te duchten als titularissen. Het was een moeilijke periode voor de spits. Het bankzitten verging hem niet goed en onderhuids groeide het ongenoegen. Aan beide kanten zo bleek. Akin moest op medische controle voor zijn blessure naar Duitsland en kwam de eerstvolgende training niet opdagen. Trainer Vercauteren hecht veel belang aan de professionele instelling van zijn spelers en was duidelijk misnoegd over dit voorval. Het leek erop dat Akin, ontevreden met zijn status als bankzitter, een vertrek uit het Astridpark wou afdwingen.
 
In het begin van 2007 werd Akin uitgeleend aan FC Köln, een Duitse tweedeklasser.
Bij aanvang van het nieuwe seizoen keerde de aanvaller terug naar het Astridpark. De club zat zonder spitsen. Frutos was nog niet hersteld van zijn blessure. Het scorend vermogen van Boussoufa en Mpenza lag te laag en nieuwe aanwinst Théréau presteerde niet zoals hij zou moeten. De club kon de klasseflitsen van de "Stier van Kadiköy", zoals hij in Turkije bekend staat, dus best gebruiken.
 
Serhat Akin onderging een mentaliteitswijziging in Duitsland. Naar eigen zeggen hebben de blessure en de lange herstelperiode zijn ogen geopend. Akin relativeert meer, maakt zich minder druk in kleine, onbelangrijke zaken. Bij aanvang van het seizoen had hij een gesprek met manager Herman Van Holsbeek waarin hij benadrukte dat hij niet meer de kleine drukmaker is maar wel een profspeler die iets aan het team kan bijdragen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties