Hassan en Polak verdienen het meest

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Hassan en Polak verdienen het meest
Foto: © SC

Ahmed Hassan en Jan Polak zijn de best verdienende voetballers uit de Belgische Jupiler League. Dat blijkt een onderzoek van Sport/Voetbal Magazine. Beide Anderlecht-sterren strijken jaarlijks zo'n 700.000 euro op.

Polak en Hassan spannen daarmee de kroon. Ze hebben bovendien een ruime voorsprong op hun naaste achtervolgers, Oguchi Onyewu (Standard) en Karel Geraerts (Club Brugge). Die verdienen allebei zo'n 550.000 euro per jaar.

Achter hen volgt een heel peloton met spelers die 500.000 euro per jaar opstrijken. Het gaat om Anderlecht-spelers Mbo Mpenza, Nicolas Frutos, Silvio Proto en Mbark Boussoufa, Standard-sterren Steven Defour, Milan Jovanovic en Marouane Fellaini en ten slotte Club Brugge - aanvaller François Sterchele.

Deze sterren behoren tot het selecte groepje van voetballers die meer dan 400.000 euro verdienen. In totaal verdient slechts één op de tien voetballers uit eerste klasse meer dan dat bedrag. 40% van de voetballers moet het stellen met minder dan 120.000 euro per jaar.

Om de vergelijking met het buitenland te maken: Ronaldinho, de sterspeler van FC Barcelona, strijkt elk jaar 24 miljoen euro op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties