Kucera: 'Ik voel me schuldig'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Kucera: 'Ik voel me schuldig'
Foto: © SC

Stepan Kucera begon goed bij Club Brugge. De jonge Tsjech maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk. De laatste weken liep het minder, met Moeskroen als absoluut dieptepunt. 

Tegen Moeskroen speelde verdediger Kucera een draak van een wedstrijd. Hij trapte naast de bal, liep met de bal over de achterlijn, zijn inspeelpasses waren onzuiver en hij miste zijn intercepties. Toch nam trainer Mathijssen het meteen voor zijn speler op. "Als ik hem nu uit de ploeg haal ben ik hem mentaal kwijt", aldus de trainer. "Tegen Brann zal ik zijn fysieke sterkte trouwens kunnen gebruiken."

In Het Laatste Nieuws geeft Kucera toe dat hij niet goed aan het spelen is. "Ik ben me ervan bewust. De match tegen Moeskroen was wellicht de slechtste uit mijn carrière." De Tsjech beseft dat hij Club Brugge binnenkort iets moet teruggeven. "Ik voel me schuldig. Ik heb hier bepaalde verantwoordelijkheden en wil die nakomen. Ik weet dat de trainer me steunt en dat ook de voorzitter in me gelooft. Vanavond wil ik tonen wat ik echt waard ben. Ik wil laten zien dat ik wel die goede transfer ben."

De 23-jarige verdediger zoekt de oorzaak voor een deel in de blessure die hij opliep tegen Anderlecht tijdens de Supercup. Toen liep hij een oogkasbreuk op na een elleboog van Juhasz. "Dit was mijn eerste zware blessure. Ik ben genezen, maar ergens zit die breuk nog in mijn achterhoofd. Het is niet daardoor dat ik over die bal trap, maar als je je niet honderd procent voelt, dan maak je ook andere fouten. Met het gezichtsmasker voelde ik me toch beschermd. Nu speel ik zonder en dat is een andere gewaarwording."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties