Frutos: 'Riskeerde mijn toekomst voor Anderlecht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Frutos: 'Riskeerde mijn toekomst voor Anderlecht'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos, de Argentijnse aanvaller van landskampioen RSC Anderlecht, heeft in de krant Het Laatste Nieuws teruggekeken op zijn blessureleed van de afgelopen maanden. Daarnaast heeft hij het ook dat zijn team momenteel ondermaats presteert.

Toekomst op het spel gezet
"Het voelt heel goed aan om weer te kunnen voetballen. Het was dan ook al zo lang geleden. Ik had al last van die hielblessure sedert december 2006 en door te blijven spelen, heb ik het alleen maar erger gemaakt. Eigenlijk heb ik een half jaar op één been gespeeld en heb ik mijn eigen toekomst op het spel gezet voor Anderlecht", aldus Frutos.

De lange Argentijn krijgt wel vaak het verwijt dat hij erg blessuregevoelig is. "Ik ben een normale mens met één uitzondering: ik ben groot en heb daardoor andere spieren dan iemand met een normale gestalte. Ik moet dus opletten. Ik ben niet bang dat ik nu te snel begonnen zou zijn. Ik heb de afgelopen weken veel gefietst en gezwommen. Ik kan momenteel geen zwembad meer zien", zegt de Reiger hierover.

Presteren ondermaats
Het is ook Frutos niet ontgaan dat paarswit momenteel heel povertjes presteert in de vaderlandse competitie en bovendien flirte het al met de Europese uitschakeling. "Iedereen zit momenteel onder zijn niveau te voetballen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal wel weer goed zal komen. Ik ben wel niet zeker of Anderlecht met mij plots zoveel beter zal voetballen. Eén speler kan ongetwijfeld het verschil niet maken", aldus de zichzelf relativerende Frutos.

Stop met mekkeren
Een andere kritiek die Frutos moet slikken, is het feit dat als er een scheidsrechter in de buurt is, meestal ook de Argentijn te vinden is om verhaal te halen. "Ik ga stoppen met praten met de scheidsrechter. Die mensen hebben het al moeilijk genoeg. Het is niet omdat ik veel praat met de referee, dat ik verkeerde dingen tegen hen zeg. Ik vraag hen altijd: waarom? Dat doe ik op training bij Anderlecht trouwens ook. Op Roeselare stond ik misschien wel iets te hevig ja."

Frutos wilde ook nog de fans geruststellen. "Ik zie mij hier volgende zomer niet vertrekken. Ik ben hier graag en de club is correct met mij. Waarom zou ik hier dan weggaan?", vraagt Frutos zich tenslotte af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties