'Australië en China samen voor WK 2018'

'Australië en China samen voor WK 2018'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SYDNEY – Nadat de Fifa het rotatiesysteem voor het organiseren van het Wereldkampioenschap liet vallen, hebben verschillende voetbalbonden hun interesse al geuit. Ook Australië heeft serieuze interesse, maar in Azië vindt men dat de Aussies meer kans zouden maken als ze het samen met China zouden organiseren.
 
“Laat ons eerlijk zijn, Engeland is de overgrote favoriet voor het evenement in 2018”, weet Peter Velappan, de secretaris van de Aziatische VoetbalConfederatie, te melden. “Azië zou echter een realistischere kans hebben om het tornooi te organiseren als Australië en China samen een poging zouden wagen. Uit ervaring kan ik zeggen dat deze twee landen uitstekend de uitdaging zouden kunnen aangaan. De Wereldbeker is een groot evenement met 64 wedstrijden. China zou zes groepen kunnen herbergen en Australië de andere twee. Wat er in de volgende fases zou gebeuren, moeten we nog zien.”
 
“Na 2002 zei de Fifa dat er nooit meer een organisatie zou zijn met twee landen, maar men heeft nooit degelijke redenen aangehaald waarom het niet werkte”, gaat Velappan verder. “Natuurlijk zou een Wereldbeker in China en Australië voor enkele logistieke problemen zorgen, vooral de afstand, maar dat kan opgelost worden. Ik weet dat, want ik heb het mogelijk gemaakt in 2002. Twee aparte pogingen zouden in het voordeel van Engeland spelen die sinds 1966 geen Wereldbeker meer hebben georganiseerd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties