Geen dopingcontroles bij Anderlecht en Brussels

Geen dopingcontroles bij Anderlecht en Brussels
Foto: © SC

Bij onder andere RSC Anderlecht en FC Brussels moeten de spelers maar tijdens de helft van hun wedstrijden schrik hebben om betrapt te worden op doping. Bij hun thuiswedstrijden vinden er immers sowieso geen dopingcontroles plaats.
 
Het Brusselse gewest voert geen dopingcontroles uit. Zo moeten de Brusselse ploegen nooit vrezen voor een bezoek van een controleur. Ook het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië is opmerkelijk te noemen. In Vlaanderen is men al 50 jaar geleden begonnen met het invoeren van dopingcontroles terwijl dat in Wallonië pas in 2003 was. Controles buiten de competitie doen de Walen nog altijd niet.
 
De verschillen in de diverse gemeenschappen kan ook in de verre toekomst verregaande gevolgen hebben. België is immers het enigse land dat nog steeds de Code van het wereldantidopingagentschap (WADA) niet heeft ondertekend. Gebeurt dit niet voor 1 januari 2010 dan mag België geen enkele internationale sportwedstrijd meer organiseren. De Vlaamse gemeenschap heeft zijn goedkeuring aan de Code al gegeven, maar het blijft wachten op de Franse en Duitstalige gemeenschap. De drie gemeenschappen moeten immers eerst hun goedkeuring geven eer België de Code kan ratificeren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties