Vande Velde: 'Versterking in elke linie'

Harald Berings
| 0 reacties
Vande Velde: 'Versterking in elke linie'
Foto: © SC

De FC Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem legde de voorbije twee jaar een sprookjesachtig parcours af. Dender promoveerde uit derde klasse, kroonde zich meteen tot kampioen in tweede klasse en dwong zo rechtstreeks promotie af naar de hoogste afdeling. Na 13 speeldagen is de wolk waarop de ploeg uit de Oost-Vlamingen leefden doorprikt. Dender staat alleen laatste in de Jupiler League en voert vooral de lijstjes van negatieve statistieken aan.

De ploeg van coach Jean-Pierre Vande Velde won nog maar één keer en moet het stellen met de zwakste aanval van eerste klasse. Hoewel Dender met de oudste spelerskern van het land werkt, denkt Vande Velde dat een gebrek aan ervaring de groep parten speelt. "Als je twee keer promoveert in even veel jaar heb je groeipijnen. In die zin was een jaartje extra als tussenstation in tweede klasse beter geweest", denkt de 52-jarige hoofdcoach.

Om voor het eerst in acht wedstrijden nog eens te winnen, rekent Vande Velde dan ook op het bestuur. "We hebben versterking nodig in elke linie. Een spits kunnen we zeker gebruiken omdat we een afwerker missen, maar ook op het middenveld en in de verdediging is versterking welkom", vindt hij. Misschien moet Dender ook uitkijken naar een nieuwe keeper: nadat Jan Van Steenberghe zijn contract liet ontbinden, is derde doelman Dieter Reynaert naar de B-kern verwezen. De 25-jarige Aalstenaar mag deze winter vertrekken.

Verdediger Steven De Petter gelooft nog steeds in eigen kunnen. "Het is uiteraard niet plezant om als promovendus op de laatste plaats te staan, maar de competitie is nog lang genoeg om ons te herpakken", aldus De Petter. "We moeten nu eerst proberen te stunten in de thuiswedstrijden tegen Genk en Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties