Nog meer afzeggingen bij Rode Duivels

Kristof Blomme
| 0 reacties
Nog meer afzeggingen bij Rode Duivels
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Het blijft afzeggingen regenen bij de Rode Duivels. Nu moeten ook Philippe Clement en Carl Hoefkens definitief afhaken. Volgens bondscoach René Vandereycken deugt de grasmat in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke niet. Volgens de Voetbalbond scheelt er niets met het veld, maar wel met de 'goesting' van de spelers. 

Philippe Clement en Carl Hoefkens reisden niet mee naar Polen. Clement, die eerder al werd opgeroepen als vervanger, liep op training een blessure op aan de dij. Hierdoor was spelen onmogelijk. Carl Hoefkens had dan weer last van een oude schouderblessure. Ook hij was niet in staat om aan te treden. 

Ondertussen staat de teller al op acht afzeggingen. Eerst haakten Sonck, Sterchele en De Vlieger af. Nadien moesten ook Mudingayi, Lombaerts en Simons afzeggen. Bondscoach Vandereycken is niet te spreken over de grasmat in Tubeke. "Dit is geen toeval meer, ik raak hier drie spelers kwijt. Dat vind ik niet prettig, de spelers evenmin en de clubs ook niet vermoed ik. De mat geeft geen houvast. De spelers probeerden verschillende studs uit, maar het maakt niets uit. De grasmat lijkt mooi, maar het is niet goed. Ik mag nog blij zijn dat er maar drie spelers op die manier uitgevallen zijn. Andere spelers zijn ook ontelbare keren onderuit gegaan, gelukkig zonder veel erg. Had ik het op voorhand geweten, we waren niet naar hier gekomen. Helaas is dit al een noodoplossing en was er geen alternatief mogelijk op korte termijn."

Bij de Bond ontkent men de problemen met de grasmat, hoewel de feiten het tegendeel bewijzen. "Andere teams waren tevreden over de staat van het veld", aldus technisch directeur Sablon. Volgens CEO Philips zijn de vele blessures geen toeval. "Ik krijg het gevoel dat de twee matchen die komen meer corvee zijn dan echte interlands. Als er interlands moeten gespeeld worden, dan is dat niet het moment om dat licht op te vatten en te zeggen: 'de pot op'. Acht spelers die plots pijn hebben lijkt mij teveel om toeval te zijn. De spelers die er wel zijn zal ik bedanken, maar ik ga ook nauwlettend toekijken hoe de afwezige spelers het er in de beker vanaf brengen."

Dat er nog iets op het spel staat tegen Polen en Azerbeidzjan mag duidelijk zijn. Winst kan er immers voor zorgen dat de Rode Duivels nog plaatsen winnen op de Fifa-ranking. Op basis daarvan worden de potten samengesteld voor de loting van de poules voor het WK in 2010. Op dit moment zou België in pot vier terechtkomen. Enkel Bosnië en Slowakije staan echter voor de Belgen, dus is pot 3 nog mogelijk. Dan zouden ploegen als Turkije, Denemarken, Bulgarije of Ierland kunnen ontlopen worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties