EK-loting: Nederland weer in 'Poule des doods'?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
EK-loting: Nederland weer in 'Poule des doods'?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 2 december wordt in het Zwitserse Luzern geloot voor de samenstelling van de EK-groepen op de eindronde van het EK in Zwitserland en Oostenrijk dat volgende zomer georganiseerd wordt. Nederland zal zoals het er nu naar uit ziet, in pot 1 van de reekshoofden terechtkomen. Of dat zo goed is, is een andere zaak want daarmee komt het al zeker niet uit tegen Oostenrijk en Zwitersland, de twee organisatoren en Griekenland, de regerende Europese kampioen.

De echte toplanden zitten in de potten 2,3 en 4. Het gaat hier om Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje en indien ze zich ook plaatsen Engeland en Portugal. Duitsland kan evenwel nog de plaats innemen van Nederland maar daarvoor moet Oranje wel verliezen van Wit-Rusland en moet Duitsland winnen van Wales. 

Nederland heeft wel wat met een 'poule des doods'. Op het WK in Duitsland kwam het terecht in een groep met Argentinië, Servië-Montenegro en Ivoorkust. In Portugal twee jaar eerder zat het samen met Tsjechië, Duitsland en Letland. En op het EK 2000 zat het samen met Tsjechië, Frankrijk en Denemarken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties