Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Dender stunt aan de Gaverbeek
Anthony Van der Planken

Dender heeft op zaterdagavond voor een kleine stunt gezorgd. De neo-promovendus won met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. De degradatiezone lijkt zo alweer een stukje verder weg.

Dender zakte na een bekeroverwinning tegen Westerlo en de knappe competitiezege tegen Racing Genk vol vertrouwen af naar de Gaverbeek. Toch kwam het al gauw op achterstand, want na nauwelijks acht minuten bracht Tim Matthijs met een knap vrijschopdoelpunt Zulte Waregem op 1-0.

Dender kreeg een kwartiertje later een dot van de kans op de gelijkmaker, Munyaneza kopte nipt naast. Zulte Waregem controleerde echter de wedstrijd. Het kwam zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Leye, Jelavic en Matthijs misten hun kansen.

In de tweede helft probeerde Dender zich terug in de wedstrijd te knokken. Munyaneza opende met een leuke poging, zijn bal belandde in het zijnet. Twintig minuten voor het einde kon Syllah alleen op doelman Geert De Vlieger afgaan, het ontbrek hem echter aan koelbloedigheid. Munyaneza beschikte wel over die eigenschap, zo bleek enkele minuten later. De aanvaller trapte een rebound op een schot van Dufoor perfect binnen: 1-1.

In de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. De beste kansen waren echter voor Dender. Het geduld van de bezoekers werd uiteindelijk in de allerlaatste minuut beloond met de 1-2. Munyaneza zette voor en Syllah legde de bal in het mandje.

Dender boekt zo zijn derde overwinning op rij, de tweede onder Johan Boskamp. De neo-promovendus doet zo een uitstekende zaak onderaan, terwijl Zulte Waregem in de lage middenmoot blijft steken.