Stadion: Het Kuipje
Westerlo en KVM delen de punten
Jan Van Looy

Westerlo en KV Mechelen gaven elkaar partij op een drassig, zwaar en dus ook moeilijk bespeelbaar veld. Westerlo stond voorlopig twaalfde en kon maar beter winnen indien het niet meer naar achteren wou kijken.

KV Mechelen wilde de afstand met de middenmoot niet groter laten worden en mocht dus ook zeker niet verliezen. Bij Westerlo geraakte Nico Van Kerckhoven in laatste instantie speelklaar. Langs de kant van KV was er een keeperswissel aangezien Kempeneer out was met een schouderblessure. Adamovic mocht het Mechelse doel weer verdedigen.

Westerlo dreigde in de aanvangsfase vooral op stilstaande fase. Een hoekschop werd naar doel gekopt, Van Den Eede geraakte van dichtbij niet voorbij Adamovic. Twee minuutjes later was er alweer gevaar na een hoekschop. De hoekschop van Coelho werd weliswaar weggekopt, maar in de voeten van Van Kerckhoven. Zijn shot ging naast. De eerste kans voor KV Mechelen was meteen raak. Westerlo kon de bal niet wegwerken. Nong duwde de bal tot bij Vleminckx en deze schoot binnen: 0-1. Voor Vleminckx was het zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen. Na dit doelpunt was het makkelijker voetballen voor KV. Vleminckx kon een vrije trap van Imschoot meenemen en besloot op De Winter. Niet veel later werd Nong in de zestien tegen de vlakte gewerkt, Bourdouxhe vond de fout te licht voor een strafschop. Even later schoot Westerlo weer wakker. Adamovic redde een schot van Farssi, in de herneming besloot Van Den Eede op de KVM-goalie en uiteindelijk schoof Coelho de bal in doel. Van Den Eede stond echter buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. Westerlo ging volop in de aanval, maar KV Mechelen kon de thuisploeg toch nog redelijk goed afhouden. In de 33ste minuut kreeg KV zelf nog een prima kans. Een hoekschop werd naar Van Goethem gekopt, zijn schot werd door De Winter gered met de voet. Acht minuten voor de rust was Westerlo nog dicht bij de gelijkmaker. Een lage voorzet belandde via via Coelho aan de tweede paal bij Sarki. Een voetreflex van Adamovic hield de stand op 0-1.

Westerlo wist wat het te doen stond en ging in de tweede helft meteen druk zetten. Een verraderlijke vrije trap van Coelho strandde op de paal. KV Mechelen leed nu veel te snel balverlies en won steeds minder duels. Toen het einde van het vierde kwartier naderde leverde de druk van Westerlo nog meer gevaar op. In de 56ste minuut rolde de bal na geharrewar voor doel net naast. Een minuutje later was Westerlo daar alweer, Sarki knalde over. In deze dolle minuten kwam ook KV Mechelen dicht bij een doelpunt. Een hoekschop ging bijna rechtstreeks in doel, maar de bal werd op de lijn gekeerd. Op het uur kopte Van Den Eede een voorzet van Wagemaekers op de paal. Westerlo verdiende ondertussen wel die gelijkmaker. KV Mechelen kreunde onder de druk, maar hield stand. Een kopbal van Dirar werd op de lijn weggekopt. Langzaamaan kwam KV toch wat beter in de wedstrijd. Malinwa kreeg zelfs een unieke kans op de 0-2. De ingevallen Kielo-Lezi pakte uit met een knappe actie. Vleminckx stond helemaal vrij te wachten op de pass, maar Kielo-Lezi ging zelf zijn kans. Hij besloot op De Winter. Die misser zou KV Mechelen duur te staan komen, want met dertien minuten op de klok kwam Westerlo toch nog langszij. KV kreeg de bal niet weg en de ingevallen Dekelver kon met een gelukje van dichtbij binnentrappen: 1-1. Geen van beide ploegen kwam nog tot een slotoffensief. Westerlo en KV Mechelen namen vrede met het gelijkspel.

KV Mechelen had dankzij een vroeg doelpunt van Vleminckx lange tijd uitzicht op de eerste uitzege van het seizoen. In het slotkwartier zorgde Dekelver toch nog voor de verdiende gelijkmaker. Westerlo creëerde in deze partij wel wat meer kansen dan KV. Maar al bij al was 1-1 toch een billijke uitslag.

Verslag:Kevin van Buggenhout