Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Joseph Marien stadion
Lierse stopt zegereeks Union
Ronny anthonis

De wedstrijd begon met enige vertraging omdat de bus van Lierse de weg naar het stadion even kwijt was. Dat belette de Lierenaars niet om al vanaf de tweede minuut te scoren. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Pallieters.

Jarju kon al in de tweede minuut Lierse op voorsprong zetten. En hoe, met een fantastische lob verschalkte hij Union-doelman Kudimbana. Union kon daar niet veel later al een gevaarlijke vrije trap van Stasin tegenover zetten, doelman Van der Jeugt toonde zich attenter dan zijn collega aan de overkant. Verder was het al Lierse dat de klok sloeg in de eerste helft. Tot na twintig minuten de jonge Stein Stuyck terug op doel kopte en zijn doelman op het verkeerde been zette, de bal hobbelde zo traag in eigen doel.

Lierse leek echter niet aangeslagen en ging op zijn elan verder. Dat resulteerde in nog twee doelpunten voor de rust. Een zeer bedrijvige Charlie Miller zette voor tot bij Jarju, deze verlengde op zijn beurt tot bij Yoni Buyens, die niet twijfelde en overhoeks binnen trapte. Het derde doelpunt van Lierse kwam op naam van Ventose, die een voorzet van Ernandes tegen de netten kopte.

Bij Union was het duidelijk dat goalgetter Buelinckx werd gemist. De thuisploeg kon meer dreigen in de tweede helft, maar een sterke bezoekende doelman voorkwam tot drie keer toe de aansluiting. Ook aan de overkant werden de kansen niet afgemaakt, Jarju besloot op de doelman en Ernandes knalde in de rebound op de paal.

Lierse kan volgende week tegen de middenmoot aanleunen als het wint van Deinze. Voor Union kwam er op het eigen veld een einde aan een knappe reeks overwinningen. [AN]