Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse stelt ambities kracht bij
Ronny anthonis

Lierse was zondagmiddag duidelijk te sterk voor Verbroedering Geel. De Pallieters wonnen met 5-1 maar dat had gerust meer kunnen zijn. Debutanten Cavens en Vleminckx waren al meteen bepalende factoren bij de thuisploeg.

Lierse begon na de stage in Egypte met veel honger aan de wedstrijd. Geel was onder de indruk en liet zich onder de voet lopen. Vooral Jurgen Cavens strooide met goeie laatste ballen, Miller kon de kans tot tweemaal toe niet afwerken. De schot lag echter wel aan de basis van het eerste doelpunt nadat hij werd neergehaald net buiten de zestien. Lorenzo Rimkus scoorde in zijn tweede partij voor Lierse de 1-0 op vrije trap. Geel kon daar weinig gevaar tegenover zetten, al werd het wel warm toen de hoekschopnemer uitgleed en de bal zo bijna toch in het Lierse-doel ging. De thuisploeg bleek sterker op stilstaande ballen, op een vrije schop van Rimkus was het Miller die moest afwerken maar een Geels been werkte de bal in eigen doel. Het spel was niet altijd even zwierig maar de voorsprong aan de rust was terecht.

Wie te lang op zijn pintjes in de kantine had moeten wachten mistte een heleboel opwinding in de eerste vijf minuten van de tweede helft. Na amper twee minuten spelen hield doelman Thoelen debutant Cavens van een gemaakte goal, rood en strafshop die feilloos door Miller voorbij doelman Steurs het hoekje in gestuurd werd. 3-0 en de kaars was uit bij een wel erg zwak spelend geel. Niet zoveel later mocht een eveneens zwak spelende Jarju toch de 4-0 op het bord zetten.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam toch van geel en op naam van Oostvogels, een knappe knal belandde droog in de winkelhaak! Het tempo daalde en Lierse liet betijen. Geel kon niet en Lierse wou niet meer, op een half uur voor het einde bloedde de wedstrijd stilaan dood. Toch kon Ernandes na een assist van Cavens de 5-1 tegen de touwen jagen.

Logische uitslag en een opmerkelijk debuut van zowel Vleminckx als Cavens bij de thuisploeg. Lierse mag zich nu opmaken voor een verre verplaatsing naar Virton waar ook de Egyptenaren waarschijnlijk speelgerechtigd zullen zijn.