Mathijssen: 'Fier op reactie'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen: 'Fier op reactie'
Foto: © SC

"De eerste helft van Germinal Beerschot is het beste wat ik hier dit seizoen gezien heb", opende Mathijssen de persconferentie met een complimentje voor de bezoekers. "Maar als je als ploeg in de tweede helft zo reageert, mag je als coach heel fier zij

"We konden tijdens de eerste helft de kwaliteit van hun middenveld niet herstellen en Stijnen heeft ervoor gezorgd dat we bij de rust nog in de wedstrijd zaten. Met een mannetje meer zag je vanaf de eerste seconde in de tweede helft dat we meer druk op hun middenveld konden zetten. Als je dat dan omzet in een doelpunt, kan je je daar aan optrekken."
 
"Als je die slechte eerste helft kan rechtzetten, maakt het niet uit of het door een andere formatie of door een speler komt. Het toont aan dat de ploeg mentaal sterk staat om te reageren. Dat maakt mij als trainer heel fier."
 
Djokic-Vermeulen
 
Belangrijk moment in de wedstrijd was de wissel van Djokic voor Vermeulen, waardoor Club meer greep kreeg op het middenveld. "Ik wil de schuld niet op één speler schuiven. Ik kon hem in de 35ste minuut al vervangen, maar heb tien minuten gewacht om de tegenstander te verrassen. Toegegeven: ik heb wel tien minuten op mijn tanden moeten bijten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties