Nigeria deed niet wat het moest doen

viki meeuwis
| 0 reacties
Nigeria deed niet wat het moest doen
Foto: © SC

In groep B werden er gisteren ook twee wedstrijden gespeeld. Enerzijds stonden Nigeria en Mali tegenover elkaar, de andere partij ging tussen Ivoorkust en Benin.

De Nigeriaanse Super Eagles geraakten niet voorbij Mali waardoor ze nu verplicht zijn om Benin, dat al uitgeschakeld is, te kloppen om naar de kwartfinales door te stoten.
 
De druk lag van het begin bij Nigeria want verlies bij Mali zou een serieus gezichtsverlies betekenen. Ivoorkust had eerder op dag immers Benin verpletterend verslagen. Berti Vogts had drie wissels doorgevoerd in de basis. Zo werden Osaze Odemwingie (Lokomotiv Moscow), Obinna Nwaneri (Sion) en Obinna Nsofor (Chievo) ingebracht ten voordele van de, weliswaar geblesseerde, aanvoerder Nwankwo Kanu, John Utaka van Portsmouth en Onyekachi Apam die bij Nice speelt.
 
Het was Mali dat het beste aan de partij begon waarbij vooral de verdedigers Amadou Sidibe en Adama Tabmoura op de linkerflank het Kanoute knap lastig maakten.
Obefami Martins van Newcastle probeerde de reactiesnelheid van de Malinese keeper Sidibe te testen met een laag schot maar dat was ongeveer het enige echte wapenfeit van Nigeria in deze partij. Op het half uur brak er een strijd aan tussen Obi Mikel en Sissoko. Beide spelers brachten het publiek met hun tactische spelletjes dan wel in vervoering, echte kansen leverde het niet op.
 
Vogts besloot John Utaka in te brengen ten voordele van Martins om te proberen een doorbraak te forceren na de rust. Het was echter Mali die daar het best in slaage. Seydou Keito bracht met een goed schop keeper Austin Eijde tot een duikmanoeuvre, daarna was het de beurt aan Kanoute om de bal vanop 25 meter richting doel te schieten. Mali had een licht overwicht en dat maakte de Nigerianen knap nerveus. Zo misten Yakubu van Everton en Nsofor twee kleine doelkansen. Vogts greep nogmaals in en haalde Odemwingie naar de kant er bracht Ikcechukwu Uche van Getafe in. Het bracht niet de verhoopte injectie en ook Mahamdou Diarra en Obi Mikel lieten weinig interessants optekenen.
 
Naar het einde van de wedstrijd toe kreeg Yakubu nog een geode kans maar die was sowieso offside. Keita bracht de fans van Nigeria tot de wanhoop toen hij vanop 25 meter richting doel schoot maar de bal home a mis-hit cross from the right, only for the chance to be judged offside. Obi Mikel probeerde nog met een knap schot dat nest naast ging. De beste kans van de match was voor Kanoute. In de toegevoegde tijd schoot hij de bal hoog over een open doel
 
 
Nigeria: Ejide, Yobo, Taiwo, Nwaneri, Shittu, Obi, Olofinjana, Odemwingie (Uche ‘58), Obinna (Makinwa ‘84), Yakubu, Martins (Utaka ‘46).
Mali: Mahamadou Sidibe, Tamboura, Adama Coulibaly, Diamoutene, Amadou Sidibe (Dembele ‘86), Kante, Diarra, Keita, Mohamed Sissoko (Drissa Diakite ‘82), Kanoute, Dramane Traore (Diallo ‘74)
Gele kaarten: Olofinjana., Diarra

Scheidsrechter: El Abderrahim (Marokko)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties