Speeldag: Speeldag 19
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum laat winst schieten tegen Cottbus
Philippe Crols

Net als Nürnberg-Rostock, was ook Bochum-Cottbus eigenlijk een zespuntenduel. Beide teams verdeelden zes doelpunten netjes onder mekaar. Bochum zal echter niet tevreden zijn, want het gaf een 3-1-voorsprong weg.

De thuisploeg won vorige week in Bremen en wilde zo snel mogelijk komaf maken met Cottbus. Dat leek ook goed te lukken. Na nog geen tien minuten had Ipsa zijn eigen doelman al te grazen genomen na een hoekschop van Bochum. Toch deed Cottbus goed mee in de eerste helft, maar het was bijzonder onmondig voor doel. Net voor rust leek Sestak zijn team dan op rozen te zetten met zijn negende doelpunt, meteen ook zijn negende goal voor eigen publiek. In de toegevoegde tijd van de eerste helft slaagde Papadopoulos er toch nog in om zijn team de aansluitingstreffer te bezorgen.

Na rust ging Cottbus op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Bochum dat als eerste de weg naar doel vond in de tweede helft. Benjamin Auer leek twintig minuten voor tijd de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Cottbus vocht echter terug en een minuut later blunderde Bochum-doelman Lastuvka erop los. Skela aarzelde niet en maakte er 3-2 van. Inmiddels was ook Jelic erin gekomen en uitergekend hij bezorgde zijn team nog een puntje. Tien minuten voor tijd lukte hij de gelijkmaker.