Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Petrovskiy Stadion
Villarreal geen partij voor sterk Zenit
Luc Goderis

Zenit Sint Petersburg is 2008 goed gestart. Tijdens de eerste wedstrijd met inzet in meer dan twee maanden tijd namen ze vlot de maat van Villarreal. In de score vertaalde het zich echter niet. Het werd slechts een magere 1-0.

De troepen van Dick Advocaat waren, tijdens de heenwedstrijd van de 1/16de finales van de Uefabeker, negentig minuten lang de betere ploeg.  Na een lange studieronde nam de thuisploeg het heft stevig in handen en speelde bijwijlen combinatievoetbal om duimen en vingers bij af te likken.

Consequent schuimden de Russen beide flanken af en rolden keer op keer de bezoekende defensie op, maar de laatste pass kwam er nooit echt uit.  Het was telkens te ver, te dicht, te hoog of te laag.

Over de kansen van de Spanjaarden valt weinig te vertellen.  Behalve een dubbele counter ergens halfweg de eerste helft konden ze doelman Vyacheslav Malafeev nooit bedreigen.  Zijn collega Diego Lopez had aan de overkant wel enkele knappe reddingen nodig om zijn team voor de achterstand te behoeden.

Na de herneming was het in Petrovskiy gewoon wachten op Zenits eerste goal.  Minutenlang drukten ze hun bezoekers met de rug tegen het eigen doel en creëerden ze kans na kans.  Toch was het wachten tot halverwege de tweede speelhelft en op een blunder van Lopez.  De Spaanse goalie poogde een pass van Andrei Arshavin te onderscheppen, maar miste die compleet.  Pavel Pogrebnyak profiteerde dankbaar : 1-0.

Naar het einde toe verwaterde de wedstrijd en namen beide teams vrede met de uitslag.