Preud'homme: 'Hoe gaat ref ons nu behandelen?'

Nico Wieme
| 0 reacties
Preud'homme: 'Hoe gaat ref ons nu behandelen?'
Foto: © SC

Nog drie dagen en dan staat de topper tussen Club Brugge en Standard op het programma. Bij Standardtrainer Michel Preud'homme neemt de nervositeit duidelijk toe. Er liggen de voormalige Rode Duivel een aantal dingen op de lever.

Zondag trekt Standard naar het Jan Breydelstadion voor de kaskraker tegen Club Brugge. In aanloop naar deze topper uit Standardcoach Michel Preud'homme zijn ongenoegen over een aantal zaken. "Ik ben kwaad", laat de ex-keeper in Het Laatste Nieuws optekenen. "Kwaad omdat we niet gewonnen hebben van Roeselare. En als ik verloren heb, ben ik onleefbaar. Hoe lang dat duurt? Tot de volgende zege. Gelukkig hebben veel van mijn spelers dezelfde winnaarsmentaliteit als ik. Ik kan er niet tegen als spelers lachen na een nederlaag. Dat hoort gewoon niet."

Preud'homme betreurt het dat zijn goudhaantje, Steven Defour, er zondag nog niet zal bij lopen. "Dat Defour er niet bij kan zijn, is een geweldige catastrofe. Ik heb Steven nodig om voor de titel te strijden. Maar ons uitgangspunt blijft ook zonder hem hetzelfde: scoren en winnen."

De turbulente wedstrijd van vorig seizoen, die op een voorhistorische 4-4 eindigde, is Preud'homme nog niet vergeten. "Een aanslag op Defour en Sarr en een goal van Geraerts onterecht afgekeurd", mijmert hij. "Gelukkig bleek niks bestand tegen de fantastische mentaliteit van Standard."

De selectieheer van de Rouches heeft wel zijn bedenkingen bij de Belgische arbitrage. "Als ik zie hoe wij in de bekermatch tegen Cercle behandeld zijn, vraag ik me af hoe de refs ons zullen behandelen tegen Club. Dat heeft een nog groter aura dan zijn stadsgenoot." Toch wil Preud'homme scheidsrechter Serge Gumienny niet op voorhand veroordelen. "Hoewel ik het in het verleden niet altijd eens was met zijn beslissingen, ben ik er van overtuigd dat hij een perfecte match kan fluiten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties