Club Bruggefans voeren actie

Nico Wieme
| 0 reacties
Club Bruggefans voeren actie
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Tijdens de laatste thuismatchen van Club was al duidelijk dat er iets beweegt bij de supporters rond het nieuwe stadion. Maandagavond voerden een 200-tal fans actie bij aanvang van de fractievergaderingen van CD&V en sp.a in Brugge en CD&V in Zedelgem.

Club Brugge wil een nieuw stadion en daar hebben de supporters veel voor over. Het bestuur liet door Uplace een ontwerp maken voor een gloednieuwe voetbaltempel aan het klaverblad van de E40 met de E403 in Loppem. Het stadion zou tevens een winkelcentrum herbergen, waardoor er heel wat arbeidsplaatsen zouden kunnen gecreëerd worden. Eén probleem voor blauw-zwart: het Brugse stadsbestuur is er niet echt voor te vinden. Goed 200 supporters lieten maandagavond dan ook hun ongenoegen blijken bij aanvang van de fractievergaderingen van CD&V en sp.a. in Brugge en CD&V in Zedelgem.

Tijdens de laatste twee thuiswedstrijden van FCB liet de groepering 'Plus Plus Plus', de drijvende kracht achter de plannen en door Club officieel erkend, al spandoeken zien waarop de boodschap duidelijk was: "Wij zijn PRO", stond er te lezen. Ook de stadionomroeper liet zich niet onbetuigd en merkte fijntjes op dat Jan Breydel uit zijn voegen barst.

De supporters van Club overhandigden maandag aan de politieke partijen een petitie met circa 30 000 handtekeningen van mensen die zich achter het nieuwe stadion scharen. Burgemeester Patrick Moenaert, CD&V'er en Cerclesupporter, nam de petitie in ontvangst. De partij van de Brugse burgervader bepaalt tijdens een fractievergadering haar standpunt over het nieuwe stadion. Indien de gemeentebesturen van Brugge, Oostkamp en Zedelgem beslissen dat het nieuwe stadion niet gebouwd mag worden, zal het Jan Breydelstadion vermoedelijk uitgebreid worden.

'Plus Plus Plus' hoopt om de komende dagen met zoveel mogelijk blauw-zwarte supporters haar stem te laten horen op de respectieve gemeenteraden. In Oostkamp vindt die plaats op donderdag 21 februari om 19u30, in Zedelgem op hetzelfde moment, in Brugge ten slotte is de gemeenteraad voorzien op dinsdag 26 februari om 18u30.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties