Brugse sp.a. verdeeld over nieuw stadion

Brugse sp.a. verdeeld over nieuw stadion
Foto: © SC

Het nieuwe stadion dat Club Brugge wil bouwen zal de eerstkomende dagen het nieuws blijven beheersen. Gisteren boog de sp.a.-fractie binnen de Brugse gemeenteraad zich over het dossier en daaruit bleek dat er geen eensgezindheid is.

Op 26 februari spreekt de Brugse gemeenteraad haar oordeel uit over de bouw van een nieuw stadion voor Club Brugge in Loppem of de uitbreiding van het Jan Breydelstadion tot 40 000 plaatsen. Er zal dan een hoofdelijke stemming plaatsvinden.
 
De sp.a. betwist zeker niet de noodzaak van een stadion met 40 000 zitjes. De socialistische partij wil Club Brugge maar al te graag steunen in haar Europese ambities. De partij wijst daarbij op de uitstraling van de voetbalclub.
 
Toch heerst er wat verdeeldheid binnen de partij. “Het is echter het gebrek aan een eenduidige dossieraanpak die de zaak van het nieuwe stadion niet vooruit helpt”, zegt fractieleider Renaat Landuyt. “De gemeenteraad heeft in dit dossier geen enkele beslissingsbevoegdheid. Het is de Vlaamse overheid die de knopen moet doorhakken. Dit dossier heeft dan ook meer van vogelpik dan voetbal.”
 
De sp.a. zal haar leden vrij laten om te stemmen naar eigen goeddunken. Naar verluidt zou de helft van de fractie voor stemmen, de andere helft overweegt een onthouding.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties